Politic

FOTO / Ciolacu, mesaj de Ziua Aviației ca fiu de pilot militar

Președintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a transmis miercuri, 20 iulie, un mesaj cu ocazia Zilei Aviației în care a subliniat că rolul aviatorilor români a devenit mai important ca oricând.

„Ca fiu al unui pilot militar am fost onorat și profund emoționat să am o intervenție publică astăzi, la ceremonia oficială de sărbătorire a Zilei Aviației României și a Forțelor Aeriene. Am crescut privindu-i pe aviatori drept eroii copilăriei mele și mărturisesc că așa au rămas până astăzi (…) Astăzi, în timp ce priveam aparatele ce survolau Capitala, am retrăit o parte din emoțiile și bucuria pe care le-am simțit de fiecare dată în copilărie, când mergeam să-l văd pe tata zburând”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

El a subliniat că în actuala situație geopolitică, cu un război „absurd” la granițele României, „despre care nimeni nu știe când va înceta”, rolul aviatorilor români a devenit mai important ca oricând.

Mai mult, președintele Camerei Deputaţilor a declarat că „suntem un avanpost strategic al Alianței Nord-Atlantice”, iar  operațiunile de poliție aeriană, la care piloții noștri participă alături de avioane ale altor țări NATO, au un rol esențial în a „descuraja orice potențiale provocări ale forțelor ruse”: „Mai ales în actuala situație geopolitică, cu un război absurd la granițele României, despre care nimeni nu știe când va înceta, rolul aviatorilor noștri a devenit mai important ca oricând. Suntem un avanpost strategic al Alianței Nord-Atlantice. Operațiunile de poliție aeriană, la care piloții noștri participă alături de avioane ale altor țări NATO, au un rol esențial în a descuraja orice potențiale provocări ale forțelor ruse”, a mai scris Ciolacu.

„Cu gândul la toți aviatorii țării, le transmit un mesaj sincer, din inima unui fiu de pilot: să aveți cerul permanent senin și certitudinea că zburați și pe aripile gândurilor bune, venite din sufletele a milioane de români”, a conchis Marcel Ciolacu.

 

Articole similare