Politic

FOTO / Romașcanu, importantă distincție din partea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților

Zi specială, de mare bucurie și emoție, pentru ministrul Culturii, senatorul Lucian Romașcanu, președinte al organizației județene a Partidului Social Democrat. Acesta a participat la sfințirea unei mănăstiri în județul Suceava, care poartă hramul Sfântului Ilie, și a primit o importantă distincție din partea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

„Am participat la sfințirea Mănăstirii Sfântul Ilie de lângă Suceava, ctitorie din 1488 a lui Ștefan cel Mare și Sfânt, o slujbă de o frumusețe aparte oficiată de ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, de PS Damaschin, Episcopul Rădăuților, împreună cu un sobor de preoți cu har și voci de vis. Am avut marea onoare de a primi Ordinul Mușatinilor din partea Arhiepiscopiei, din mâinile ÎPS Calinic, unul din momentele ce rămân în suflet și care sunt un îndemn de a încerca să mă ridic la nivelul așteptărilor vremelnicei demnități pe care o ocup. Am vizitat apoi Fălticenii, Muzeul Ion Irimescu, care găzduiește o colecție impresionantă a unuia din cei mai mari sculptori ai României. La finalul acestei zile minunate am avut bucuria întâlnirii cu mulți din primarii Partidului Social Democrat din județul Suceava, oameni vrednici, dedicați comunităților lor”, a scris Romașcanu pe Facebook.

„Un La Mulți Ani din suflet eroilor români ai aerului! Oamenilor de mare curaj care îmblânzesc cerul, Sfântul Ilie să vă ocrotească! La Mulți Ani și tuturor celor care poartă numele Sfântului Ilie, să fiți sănătoși și bucuroși!”, a mai scris Romașcanu pe Facebook.

 

Articole similare