Monden

FOTO / Autocarul „Visuri la cheie” s-a oprit în Buzău

Povestea impresionantă a Simonei Pătraș, puștoaica fără un picior, bolnavă de cancer, care i-a învațat pe cei din jur să zâmbeasca

Noul sezon al emisiunii care îndeplinește visurile legate de o nouă locuință a început cu povestea impresionantă a unei buzoience descoperită de Laura Boghiu, unul dintre arhitecții emisiunii. „Neașteptat, noul sezon vine cu povești puternice. Ne așteptam ca, după atâtea sezoane, să nu mai avem unde să întâlnim povești inedite.Dar am întâlnit-o pe Simona, o puștoaică de 18 ani, împliniți chiar în timpul filmărilor noastre, care are cancer. Acum doi ani i s-a amputat un picior și ea ne-a primit cu zâmbetul pe buze, ne-a învățat că trebuie să zâmbim încontinuu, să nu ne gândim la probleme. Ce m-a șocat pe mine: ea se gândește mai mult la ce vor simți apropiații ei atunci când ea nu va mai fi. A fost o supriză și pentru noi să vedem că este vorba despre o casă atât de mare și într-un stadiu foarte incipient. Am avut de tras, pentru că ne-am imaginat că traseul prin casă trebuie un pic modificat, dar per total a ieșit absolut impecabilă, iar zâmbetele lor de final și fericirea lor ne-au împăcat pe toți. Încercam să fim țări la fiecare întâlnire cu ea și când simțeam că ne acoperă durerea plecam un pic din cadru. Puterea ei ne-a dat și nouă putere să facem tot proiectul și să iasă perfect”, a povestit Laura Boghiu.

Laura a subliniat faptul că această puștoaică ar fi putut ceda oricând, la câte momente grele a avut de traversat până la 18 ani. Simona era doar un copil când a aflat că e bolnavă, dar și-a făcut din chin o misiune specială. Buzoianca a fost numită de medicii de la Marie Curie „cel mai curajos și mai optimist copil” din câți au văzut.

2015, viața ei a luat o turnură neașteptată, când i s-a descoperit o tumoare agresivă, care îi amenința viața.  Țesutul bolnav a fost înlăturat chirurgical și se părea că pericolul o ocolise. N-a fost așa. În 2018 a primit vestea că trebuie să renunțe la un picior, pentru a îndepărta orice risc de boală. Dar cancerul are alte mijloace pentru a se infiltra în viața noastră. Cu un picior amputat și cu dureri greu de suportat, Simona și-a propus să-i râdă bolii în față și să-și trăiască toate zilele cât mai optimist cu putință. Așa au cunoscut-o arhitecții de la „Visuri la cheie”, chemați în ajutorul familiei sale pentru renovarea casei. În urmă cu opt ani, mama Simonei și tatăl vitreg au vândut garsoniera în care locuiau și au început să construiască o casă. De atunci, nu au reușit să amenajeze decât două camere, în viitorul garaj al casei. Acolo stau cu toții. Cheltuielile familiei cu boala necruțătoare a Simonei i-au determinat să pună pe pauză proiectul de casă.

S-a alăturat și artista Paula Seling

Paula Seling a trăit la intensitate maximă debutul sezonului 8 al emisiuni în care a fost prezentat cazul Simonei. Cântăreața i-a făcut o surpriză Simonei Pătraș, tânăra bolnavă care a impresionat toată țara cu entuziasmul ei. Paula „a complotat” cu Asociația Magic pentru a aduce zâmbetul pe buzele eroinei, care a avut parte de o petrecere pusă în scenă de echipa emisiunii, iar Paula Seling nu a lipsit de la eveniment, fiindcă are o legătură puternică cu adolescenta bolnavă. „Simona este un copil de lumină! Este un soldat al iubirii”, a scris Paula pe Instagram în seara în care emisiunea era difuzată la PRO TV. „Eu am cunoscut-o cu ocazia realizării videoclipului <O lume minunată>, imnul copilăriei ce a fost filmat în tabăra #MagiCAMP, locul unde copiii cu diagnostic oncologic pot să uite de problemele lor și se joace toată ziua. M-am bucurat că am avut ocazia să îi fiu alături la petrecerea surpriză organizată împreună cu prietenii de la Asociația Magic, a mai spus artista.

Articole similare