Sport

Opt, dar puteau fi 20! Metalul a demolat Chiscaniul

Tactica Federaţiei, care, în goana după cât mai multe voturi, preferă să sacrifice calitatea şi să transforme Liga a 3-a (şi nu numai, vezi Unirea Constanţa, în eşalonul 2), o structură-mamut, cu 100 de echipe, într-o zeamă lungă, fără sare şi piper, naşte episoade absurde, cu dueluri disproporţionate şi fără niciun fel de câştig pentru fotbal.

Aşa cum a fost şi cel al meciului dintre Metalul şi ultima clasată, Sportul Chiscani, disputat sâmbătă seară, în etapa a 4-a. După ce a încasat 8 goluri de la Oţelul, în precedenta deplasare, echipa brăileană, retrogradată de două ori în Liga a 4-a şi tot de atâtea ori reprimită de FRF înapoi, şi-a făcut norma şi pe sintetic. Tot opt goluri au încasat brăilenii şi de la băieţii lui Vali Stan care, la final, fairplay, a admis că în afara celor trei puncte nu vede niciun alt câştig pentru echipa sa după o astfel de confruntare atât de dezechilibrată.

Tudorică (4), Pavel (10, 12-pen), Cl. Zamfirescu (36), Clătinici (45-2, 54, 75) şi Dan Stan (88) au fost marcatorii celor opt goluri, dar scorul chiar a fost mincinos! Cel puţin alte zece ocazii mari, bare şi ratări singuri cu portarul au mai fost trecute în contul Metalului, gata-gata să reuşească un scor istoric pentru acest eşalon! Dincolo de astea, rămân şi aspecte pozitive: revenirea lui Ştefan Nedelcu după pauza cauzată de o accidentare, forma foarte bună pe care o traversează Clătinici, cu pretenţii din ce în ce mai mari la titularizare, dar şi clasa lui Tudorică, un punct tot mai fix la mijlocul terenului în mecanismul gândit de Vali Stan. Totul se cere acum confirmat şi etapa viitoare, care aduce Metalului un adversar serios, fosta divizionară secundă Aerostar Bacău. Meciul se va juca  vineri, de la ora 17.00, în prologul etapei a 5-a.

Metalul: R. Popescu – Ceauşu (46 E. Szabo), Mihăeş (46 Şt. Nedelcu), Stănică, Şt. Păun – Cl. Zamfirescu (46 Atomei), D. Stan, Tudorică, Clătinici – C. Petre (64 S. Sava), A. Pavel (46 A. Iacob). Antrenor: Vali Stan

Rm. Sărat i-a luat Lieştiului primele puncte

CSM Rm. Sărat a pus capăt seriei victoriilor pe linie obţinute de Sporting Lieşti în startul acestui campionat. Râmnicenii au terminat la egalitate, 1-1, partida susţinută vineri seară, pe teren propriu, punctul obţinut fiind adus de reuşita lui Mădălin Socol (56), care a anulat golul marcat de gălăţeni prin Bîrlădeanu, din penalty, înainte de pauză (41). Sâmbătă, în următoarea etapă, CSM Rm. Sărat va juca pe terenul ultimei clasate, Sportul Chiscani.

Liga a 3-a, Seria a 2-a – Etapa a 4-a

 • CSM Rm. Sărat – Sporting Lieşti 1-1
 • Dinamo Bacău – CSM Focşani 2-4
 • Oţelul Galaţi – Viitorul Ianca 4-0
 • CS Făurei – Aerostar Bacău 1-1
 • Metalul Buzău – Sportul Chiscani 8-1

Clasament

 1. LIEŞTI 10 p.
 2. Oţelul 9 p.
 3. Metalul 9 p.
 4. CSM Focşani 7 p.
 5. Ianca 6 p.
 6. Aerostar 5 p.
 7. CS Făurei 4 p.
 8. CSM Rm. Sărat 4 p.
 9. Dinamo Bacău 3 p.
 10. Chiscani 0 p.

Articole similare