miercuri, 21 octombrie 2020

Foto/ Aparatură nouă la Secția Oftalmologie a Spitalului Județean

La cabinetul de Oftalmologie din cadrul Spitalului Județean Buzău se prezintă zilnic un număr mare de pacienți, motiv pentru care cadrele medicale de aici au semnalat nevoia achiziției unor aparate noi și performante.

 „În perioada aceasta, des­pre care toată lumea știe că este marcată de o oarecare filtrare a pacien­ților, adresa­bilitatea a scăzut prin regulile care s-au făcut, dar am încercat să menținem un grad ridicat de răspuns la problemele pacienților prioriti­zând ur­gențele. Avem o adresa­bilitate bună, care crește și sperăm să nu fim împiedicați de alte probleme de ordin epidemiologic, să meargă treaba bine și să avem grijă de ve­de­rea pacienților. E o adre­sa­bilitate foarte bună”, a de­­clarat șeful Secției Oftalmologie, dr. Valentin Cotea.

Consiliului Județean a înțeles urgența semnalată de cadrele medicale împreună cu conducerea spitalului și a găsit resursele necesare pentru a veni în sprijinul perso­nalului  de la Oftlmo­logie și al pacienților. Astfel că, la Spitalul Județean de Urgență Buzău au fost achiziționate trei aparate medicale  pentru cabinetul de Oftalmologie. Este vorba despre un ecograf ocular, un biometru (aparat pentru măsură­toare operație de cataractă) și un autorefractometru (aparat pentru mă­surarea dioptriilor și pentru cataractă). Investiția era extrem de necesară, spune conducerea Spitalului, în con­dițiile în care personalul me­dical folosea, până acum, apa­rate care erau uzate din punct de vedere medical.

Aceste aparate noi sunt de mare utilitate pentru cabinetul de Oftalmologie, având în vedere numărul mare al solici­tărilor venite din partea pacienților.

Șeful Secției Oftalmologie, dr. Valentin Cotea, spune despre această investiție care a fost făcută cu sprijinul Consiliului Județean Buzău, care a alocat 80.000 de lei, că vineri, 24 iulie 2020,  a fost o zi importantă pentru cabinetul de Oftalmologie, deoarece au sosit  cele trei aparate ultra­performante, care vin în sprijinul pacienților, din județul Bu­zău, care se confruntă cu probleme oftalmologice.

„Le așteptam de foarte mult timp și iată că în această perioadă dificilă din punct de vedere economic, conducerea spitalului, împreună cu Consiliul Județean Buzău, au găsit resursele necesare pentru a ne ajuta, implicit fiind ajutați și pacienții din județul Buzău, care au probleme oftalmogice. S-au cumpărat un ecograf și un biometru care sunt într-un singur aparat modern, exterem de fiabil, care diagnostichează cu precizie bolile de ochi și urgențele în special, și pentru calculul măsurilor dioptrice la cristalinele pe care le implantăm la boala numită cataractă. Al treilea aparat este un autorefractometru foarte performant, pe care l-am primit în același transport, de care suntem foarte mulțumiți că putem asigura un act medical de calitate pentru pacienți”, a declarat șeful Secției Oftal­mologie.

Managerul SJU Buzău, ec. Claudiu Damian a mul­țumit pentru sprijin Consiliului Județean, pentru că această investiție se adaugă la alte eforturi financiare pe care le-a făcut instituția județeană pentru modernizarea unității medicale: „Mulțumesc Consi­li­ului Ju­dețean Buzău pentru sprijinul pe care îl primim pentru modernizarea și dotarea spitalului. Este o aparatură medicală modernă, care va îmbunătăți cu siguranță calitatea actului medical din unitatea noastră. Toate eforturile noastre sunt în interesul pacienților, pentru ca aceștia să beneficieze de servicii medicale de cea mai bună calitate”.

loading...
error: Content is protected !!