sâmbătă, 15 august 2020

Cum pot fi alese armele de vânătoare în mod corect? Sfaturi utile de la MLD Guns

Specialiștii de la MLD Guns oferă mai multe informații cu privire la modul în care ar trebui să fie alese corespunzător armele de vânătoare. Pentru viitor, armele cu care se vânează nu sunt doar simple obiecte ci reprezintă o carte de vizită, care situează vănătorul într-o ierarhie alături de colegii săi, stabilită pe baza cunoștințelor acestuia în domeniul vânătorii, care au fost dobândite în timp.

MLD Guns – criterii de alegere a armei de vânătoare

Specialiștii de la MLD Guns specifică faptul că alegerea unei arme pentru vânătoare nu este foarte simplă pentru că oferta de pe piață este foarte variată și mulți dintre ei nu se documentează suficient, făcând alegeri arbitrare în ceea ce privește cea mai bună armă de vânătoare. Este recomandat că prima armă să fie una lisa, cu două țevi și care să aibă șocuri fixe de vânătoare sau șocuri interschimbabile.

Armele care au țevi semiautomate nu au rost în cazul vânătorilor, în special atunci când aceste arme sunt unicele pe care vănătorul le deține pentru că nu sunt practice. Această regulă nu se aplică și vânătorilor de vânat mic doarece acolo armă se va încarcă cu cartușe care au alice cu dimensiuni universale, cu ajutorul cărora pot fi vânate atât vulpi cât și fazani, problema apărând la vânătorile mixte, unde de obicei sunt vânați și mistreți, aceștia fiind considerați vânat mare.

Modul în care vănătorul își încarcă armă atunci când este semiautomată este interesant. Acesta are două moduri la dispoziție, fie încarcă armă cu alice fie încarcă armă cu brenneke, caz în care este foarte posibil să nu poată trage în mai multe specii de vânat cu o singură încărcare.

Este recomandat că o persoană care vrea să folosească arme semiautomate cu alice, să utilizeze încă o armă, pe lângă armă semiautomată cu două țevi, care sunt suprapuse și pe care acesta o va utiliza pentru vânătoarea mixtă, în păduri.

De asemenea, se recomandă că noii vânători care vor să își cumpere prima armă să se gândească foarte bine înainte de achiziția acesteia și să pună în balanță toate variantele înainte de a finaliza achiziția. Se va ține cont de modul de vânătoare frecvent practicat, dar și de locul în care urmează să vâneze. Sfatul specialiștilor este acela de a alege o armă care să fie lisa cu două țevi pentru început și ulterior să se treacă la alte arme mai complexe.

Au fost întâlniți și vânători tineri și începători care au trecut direct pe arme cu glonț, ceea ce nu este recomandat și nici admis, din cauza că acești vânători nu au suficientă experiență legat de vânat și de vânătoare și nici în ceea ce privește eventualele accidente ce pot avea loc.

 

 

loading...
error: Content is protected !!