miercuri, 27 mai 2020

FOTO | 500 de cărți împărțite buzoienilor și nehoienilor de femeile liberale, în Ziua Culturii Naționale

Peste 300 de cărți împărțite buzoienilor și alte peste 200 nehoienilor, acesta este bilanțul primei ma­nifestări, “Eminescu este al tău. Invitație la o carte”, organizate de liberalii buzoieni în cinstea Zilei Culturii Naționale, care se sărbătorește în fiecare an la 15 ianuarie, ziua nașterii lui Mihai Eminescu.

,,A devenit o tradiție pentru noi, reprezentantele Biroului Politic Județean al Oganizației Femeilor Liberale Buzău, ca de Ziua Culturii Naționale și a marelui poet național Mihai Eminescu, să dăruim o carte semenilor noștri. Astfel, în cadrul acestui proiect, miercuri, 15 ia­nua­rie 2020, între orele 11.00 și 12.00, pe platoul din Piața Daciei, am oferit câte o carte buzoienilor trecători, cu îndemnul la lectură și la cunoașterea valorilor noastre culturale”, spune Veronica Rusu, liderul femeilor liberale din municipiul Buzău. Ea mai spune că la manifestarea de la Buzău, coordonată de Marieta Boloș, președintele organizației femeilor liberale din județul Buzău, au participt și colegele de la OFL Râmnicu Sărat, însoțite de prim-vicepre­ședintele organizației, Marina Grama.

,,Ziua Culturii Națio­nale la Buzău a fost un eveniment cultural dedicat poetului nepereche, prilej de bucurie, de cinstire a memoriei înaintașilor, de angajament pentru tânăra generație. Pentru veacurile ce vor veni după noi, avem în Eminescu, cum atât de su­gestiv aprecia mitropolitul Antonie Plămădeală, cheia cu care să deschidem ușa culturii universale. El și-a ales limba românească pentru a vorbi lumii despre frumusețile acestui neam. El este darul românilor facut Universului”, mai spune Veronica Rusu.

Manifestările organizate de Partidul Național Liberal au continuat miercuri seara, la Muzeul Județean și la Teatrul ,,George Ciprian”, cu vernisajul expoziției de pictură și sculptură dedicate Zilei Cuturii Naționale, organizată de Asociația Meșterilor populari și Artiștilor din Buzău, și cu un spectacol de versuri, muzică clasică și balet.

loading...
error: Content is protected !!