Politic

Fostă parteneră de avocatură a ministrului Predoiu, în noul Consiliu de Administrație Romgaz

Acționarii Romgaz au ales, marți, 14 martie, în Adunarea Generală, noul Consiliu de Administrație al Societății Naționale de Gaze Naturale (SNGN) Romgaz, potrivit unui anunț transmis Bursei de Valori București. Mandatul celor șapte membri ai CA se întinde, începând cu data de 16 martie 2023, pe o perioadă de patru ani.

Cei șapte sunt: Dan Dragoș Drăgan, Aristotel Marius Jude, Marius Gabriel Nut, Răzvan Brasla, Gheorghe Silvian Sorici, Botond Balazs, Elena Lorena-Stoian. Cea din urmă este o fostă parteneră în firma de avocatură a ministrului Justiției, Cătălin Predoiu. Economedia l-a întrebat pe ministrul Cătălin Predoiu dacă are cunoștință despre faptul că Ministerul Energiei a propus-o drept administrator în compania Romgaz pe Elena-Lorena Stoian, dacă a discutat cu aceasta despre propunere sau dacă a discutat în interiorul Guvernului despre propunerea Ministerului Energiei și ce legătură mai are în prezent cu această societate de avocatură.

Cătălin Predoiu

„Nu sunt la curent sau implicat în aceste decizii pe care le menționați, nu mai am nicio legătură sau afiliere profesională de niciun fel cu doamna avocat, nu mai fac parte din nicio firmă de avocatură, de altfel, am părăsit firma Stoian și Asociații încă din 2019, în 2020 am exercitat mandatul de ministru, încheiat la finalul anului 2020, iar în cursul anului 2021 am deschis Cabinetul Individual de Avocatură «Cătălin Predoiu», pe care l-am închis în momentul în care am fost numit ministru în mandatul în curs, în prezent sunt avocat suspendat, aceste date sunt publice și pot fi consultate la Baroul București”, a fost răspunsul transmis de Cătălin Predoiu.

Elena-Lorena Stoian

Elena-Lorena Stoian a fost avocat fondator coordonator la SCA Predoiu și Asociații – SCA Stoian și Asociații, firmă de avocatură înființată alături de actualul ministru al Justiției, liberalul Cătălin Predoiu. Lorena Stoian s-a alăturat colectivului Cătălin Predoiu Law Office la 1 iulie 2013, în calitate de avocat coordonator al departamentului de litigii. Înainte de a se alătura cabinetului de avocatură Predoiu Law Office, Lorena Stoian a fost partener coordonator al echipei de litigii și arbitraj din cadrul SCA Deleanu Vasile-Avocați, având o experiență profesională de 12 ani ca avocat pledant. Totodată, începând cu anul 2006, Lorena Stoian este practician în insolvență, membru al Uniunii Naționale a Practicienilor în Insolvență din România, iar din 2013 a dobândit și calitatea de mediator, membru al Uniunii Naționale a Mediatorilor din România. Nu este clară din CV legătura Lorenei Stoian cu domeniul energiei.

CV-ul lui Cătălin Predoiu arată că acesta a fost asociat fondator al „Stoian-Predoiu” în perioada 2016-noiembrie 2019, iar din 2021 până în prezent este titular la cabinet de avocat Predoiu Marian Cătălin. Cea mai recentă declarație de avere în care Cătălin Predoiu declară venituri încasate de la compania SCA Stoian-Predoiu este depusă în iunie 2022, încasând circa 176.000 lei din activitatea de avocat. Declarațiile de avere ulterioare nu mai menționează venituri încasate de la această firmă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare