Sport

Fostă campioană a Franței, la Gloria

La Buzău vor juca și două norvegience

Ambiții mari pentru Gloria, echipă care are șanse reduse de a prinde cupele europene în acest sezon. Din vară la Buzău vor veni mai multe handbaliste, transferurile acestora fiind supervizate și de viitorul tehnician, Pablo Morel.

Sabrina Abdellahi este una dintre sportivele consacrate care și-au dat acordul de a evolua la Buzău, sezonul viitor. Franțuzoaica de 31 de ani și-a trecut în cont titlul de campioană, alături de Metz, una dintre grupările puternice din Hexagon. Performanța datează, totuși, din 2011. De asemenea, Abdellahi este vicecampioană mondială de tineret cu Franța în 2012. Metz, Yutz, Cergy-Pontoise și Sambre Avesnois sunt echipele la care a mai activat viitoarea echipieră a Gloriei.

Christine Karlsen Alver

Tot din vară, echipa locală va avea în componență și două jucătoare din Norvegia, o premieră pentru Gloria. Christine Karlsen Alver și Sherin Obaidli evoluează în prezent la Molde, echipă clasată pe locul 9 în campionatul țării nordice. Transferurile celor două au fost confirmate atât de Gloria, cât și de gruparea norvegiană. Karlsen Alver are 23 de ani și are în palmares medalia de bronz câștigată cu naționala vikingă la Europeanul de Tineret din 2019. De asemenea, Christine a făcut parte din naționala U17 a țării sale în 2017, atunci când Norvegia a fost vicecampioană europeană la junioare.

Sherin Obaidli

Sherin Obaidli, cealaltă jucătoare care va veni la Buzău de la Molde, este în prezent căpitanul echipei norvegiene, are 31 de ani și joacă pe postul de pivot.  Activează la același club de patru sezoane, bifând inclusiv meciuri din EHF Cup.

Campania de mercato a Gloriei nu este definitivată, în prezent negociindu-se cu mai multe jucătoare. Țintele de transfer au fost supervizate de Pablo Morel, iar în unele cazuri, spun conducătorii clubului buzoian, discuțiile sunt avansate. Cele trei noi achiziții confirmate se vor alătura altor patru sportive, Alexandra Badea, Marina Ilie, Ștefania Jipa și Irem Turkoglu, care și-au dat acordul de a juca la Gloria de la anul.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker