Educație

FOTO | Echipa hasdeiană „Heart of RoBots”, în etapa finală a celui mai important concurs de robotică

La sfârșitul acestei săptămâni, vineri și sâmbătă, va avea loc etapa națională a celui mai important concurs de robotică. Este vorba despre, First Tech Challenge România. Echipa „B.P. HASDEU”, coordonată de profesorul Nicolae Olăroiu, intră în competiția finală după o calificare  obținută la faza regională de la Iași, la care au fost prezente peste 40 de echipe. Ei s-au calificat de pe locul  șapte.

„Le ținem pumnii elevilor hasdeieni din Echipa de Robotică <Heart of RoBots>, de la Colegiul Național B.P. Hasdeu Buzău. Începând de astăzi, 21 martie, se desfășoară Finala Campionatului Național de Robotică FTC 2024!”, este mesajul transmis de echipa „TEHNOMET S.A.”, firma care susține echipa de hasdeieni în această competiție națională.

„Heart of RoBots” este un grup de liceeni pasionați cu obiective și realizări la nivel internațional, care de multe ori au împărtășit experiențele din cadrul competițiilor din România, dar și pe cele din Campionatul Mondial din America, încercând să încurajeze cât mai mulți elevi să îi urmeze în acest domeniu, așa cum au fost întâlnirile de anul trecut de la Muzeul Județean sau cele de la Biblioteca Județeană, când au invitat copiii cu vârste peste 5 ani să facă cunoștință cu robotul participant la First Tech Challenge și să ia parte la o serie de întâlniri dedicate utilității roboților. Echipa „Tehnomet S.A.” îi știe foarte bine pe acești tineri pasionați, așa că îi și nominalizează în mesaj. „Ca sponsor al echipei <Heart of RoBots> de la Colegiul Național <Bogdan Petriceicu Hasdeu> din Buzău, cunoaștem nucleul dur al acesteia – pe liderul Luca Mănăilă, pe colegii săi: Robert Borcan, Adrian Ioniță și Tudor Ifrim. Echipa de inimi e întregită de Andrei Grigore, Alexandra Stanca și Ștefania Vișan, precum și de Eduard Hudiță, Adelin Ștefan, Bianca Duțu, Ștefania Becheanu, Ana-Maria Becheanu, Mihail Stroe și Alexandra Trentea. Lotul este mentorat de domnul profesor de informatică Nicolae (Nicu, n.r.) Olăroiu și are deja în palmares, printre alte premii, și primul loc la regionala Iași –  FTC (First Tech Challenge)  Connect Award”, spune mai departe în mesaj echipa „Tehnomet S.A.” Mai mult decât atât, cunoscându-le pasiunea și determinarea atât de bine, își exprimă încrederea în reușita lor, chiar dacă acest lucru înseamnă să se claseze în fața altor 69 de echipe care vin din patru regiuni: Iași, București, Cluj și Timișoara.

„Le ținem pumnii strânși elevilor din echipa <Heart of RoBots>, și ne dorim ca, la întoarcere de la marea finală, să aducă în Buzău premiul cel mare! Cu un asemenea nume de scenă, rupt parcă din catalogul trupelor indie, și cu atâta ardoare, îmbinând deci creativitatea cu munca susținută, <Heart of RoBots>, are șanse reale în lupta cu celelalte 59 de echipe participante”.

Hasdeul are însă două echipe de robotică. Pe lângă echipa  „Heart of RoBots”, mai are și o echipă mai nouă, dar cu un palmares bogat. Este vorba despre „Homosapiens“, coordonată de profesoara Amalia Voicu.

Dorința „TEHNOMET” este ca pe viitor, în toate liceele și colegiile din Buzău să fie introduse aceste proiecte.

Pentru pasionați trebuie să spunem că pe pagina Tehnomet vor fi adăugate link-ul pentru transmisiunea live. Meciurile vor fi vineri după-amiază, sâmbătă toată ziua, iar duminică – semifinala și finala.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker