Indiferent de statutul pe care îl avem sau l-am avut, în această perioadă trebuie să fim extrem de atenți și precauți cu mesajele pe care le lansăm în spațiul public. Un fost polițist nu a ținut cont de acest aspect iar acum s-a ales cu dosar penal. În urma imaginilor și mesajului postate de acesta pe o rețea de socializare, prin care accentua gravitatea situației generate de virusul COVID-19, făcând afirmații categorice cu privire la lipsa de pregătire a autorităților, de natură a crea o stare de confuzie în rândul cetățenilor, polițiștii s-au autosesizat și au demarat verificări.

În urma verificărilor, polițiștii l-au identificat și depistat, fiind vorba de un bărbat de 51 de ani din municipiul Buzău, care ar fi postat mesajul în ziua de 23 martie. Acesta este un fost polițist, pensionat în urmă cu aproximativ 4 ani, însă în urma declanșării anchetei și-a închis contul de Facebook.

Mesajul inducea o stare de temere în mod nefondat, având în vedere că utilizatorul nu dispunea de informațiile oficiale necesare pentru a face aceste afirmații, erau supoziții ale sale, prezentate sub forma unei certe realități.

În cauză au fost demarate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de instigare publică, faptă prevăzută și pedepsită de art. 368 din Codul Penal, cercetările fiind continuate sub coordonarea parchetului„, se precizează în comunicatul IPJ Buzău.

DISTRIBUIȚI
loading...

1 COMENTARIU

  1. Ca si in alte multe cazuri, politistul are dreptate, dar nu trebuia spus in spatiul public. Isi merita soarta, el trebuia sa stie acest lucru si daca nu a tinut cont, atunci musai sa plece.

LĂSAȚI UN MESAJ

Scrieți comentariul dvs.
Introduceți numele dvs.