miercuri, 05 august 2020

Fost deputat de Buzău, pensie specială de 1.400 euro pe lună

Poate că niciun alt parlamentar român nu s-a bătut pentru eliberarea infractorilor din puşcării aşa cum a făcut-o deputatul social-democrat Eugen Nicolicea. El se află la cel de-al şaptelea mandat de parlamentar, unul dintre acestea fiind obţinut pe listele Uniunii Social Liberale de la Buzău, când a candidat din partea Partidului Social Democrat, deşi era membru al Uniunii Naţionale pentru Progresul României, formaţiunea politică a lui Gabriel Oprea.

Potrivit declaraţiei de avere din iunie 2019, deputa­tul PSD Eugen Nicolicea a încasat în 2018 o „pensie plus indemnizaţii” – probabil că acesta se referă la pensia specială pe care o primeşte în calitate de parlamentar – în valoare totală de 74.184 de lei (peste 1.370 de euro pe lună). În 2016, la aceeaşi rubrică el declarase o sumă de doar 27.636, ceea ce arată că aceste venituri aproape că s-au triplat în ultimii doi ani.

Ca parlamentar, pensio­narul Nicolicea, care are doar 63 de ani, a câştigat suma de 133.000 lei.

Nicolicea a fost unul dintre membrii Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor care a promovat şi apărat cu toate puterile Legea recursului compensatoriu care a eliberat, înainte de termen, mii de infractori care, ulterior, au recidivat. „Aşa cum a fost ­mo­dificată, nu face altceva decât să respecte Decizia CEDO, în cazul Mursic contra Croaţiei, în care sunt definite condiţiile inumane de tratament… Cert este că nu s-a întâmplat altceva la comisie decât că s-a pus în aplicare Decizia CEDO, o chestiune tehnică făcută de jurişti care-şi respectă meseria”, spunea Nicolicea pe 8 mai 2017, apărând recursul compensatoriu. Ulterior,  peste 7.000 de violatori, criminali şi tâlhari au fost eliberaţi graţie legii recursului compensatoriu, iar unii au recidivat.

Marţi însă, Eugen Nicolicea şi colegul său de partid şi de comisie parlamentară Florin Iordache s-au trezit într-o situaţie ridicolă: din cei mai aprigi susţinători ai recursului compensatoriu pe vremea lui Dragnea, legea care a scos din puşcării peste 20.000 de infractori, cei doi au votat împotriva operei lor politice la solicitarea noului şef pe linie de partid, Marcel Ciolacu. De altfel, Camera Deputaţilor a şi abrogat, miercuri, acest act normativ.

2 COMENTARII

  1. nu le mai ajunge,nenorocitii au furat tot in tara aia,si-au angajat copii in fcti babane si cred ei ca ramin fraierii sa le plateasca lor pensiile speciale si sinecurile pt plozii lor,asti-a cu facultate la 40 de ani la alexandria IAR ASTIA
    CICA SUNT SOCIAL DEMOCRATI!

  2. Acest individ, trebuie lasat fara pensie si trebuie scos din viata politica. De exista cu adevarat un partid socialist in Romania cu numele de PSD, atunci musai trebuie sa scape de unul ca Nicolicea , Serban , Iordache, Buzatu, Oprisan, Radulescu, Badalau, Stefanescu ,Olguta Vasilescu , Dancila dar si de unul ca Ponta. Ultimul este si mai infect. Buzoienii au fost mereu pacaliti de unul ca Nicolicea , de Mocanu sau Boscodeala. Nicolicea era de prin Mehedinti , iar buzoienii in nefericirea lor, l-au ales fara sa-l fi vazut vreodata, fara ca el sa fi facut ceva ptr. ei. Nu am inteles nici atunci si nici acum cum este posibil sa alegi un Nicolicea sau un Stefanescu, un grobian ca Oprisan, s.a.m.d.

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!