Economic

Firmă râmniceană, contract cu Armata de peste 9 milioane euro

Comandamentul Comunicațiilor și Informaticii (CCI) din cadrul Ministerului Apărării Naționale a organizat o licitație pentru furnizarea unui număr de 30.000 de computere și laptopuri. Nouă oferte au fost depuse de firme precum Logic Computer, Q’Net International, Vestra Industry, Prosac Prodcutos, Stream Networks, ETA2U și Maguay Computers, însă contractul a fost adjudecat de Ixodron și Romflex Sistem. Cu o durată de trei de la data atribuirii, contractul a fost estimat la 124,7 milioane de lei, fără TVA, scrie profit.ro.

Ixodron SRL este o firmă ce figurează cu sediul în Râmnicu Sărat și va furniza 10.000 de stații de lucru all-in-one PC (lotul 2 al licitației) pentru suma de 38,53 milioane de lei, fără TVA (puțin peste 9 milioane euro), de la un estimat de 40,37 milioane de lei, fără TVA. Societatea a fost înființată în anul 2019 și desfășoară activități de realizare a soft-ului la comandă (software orientat client – cod CAEN 6201). Cu afaceri de 5,99 milioane de lei în 2021, firma este controlată integral de George Ionuț Bădiță, conform termene.ro.

Romflex Sistem București va livra 10.000 de stații de lucru desktop și 10.000 de laptopuri (loturile 1 și 3 ale licitației) pentru suma totală de 67,42 milioane de lei, fără TVA, de la un estimat de 75,58 milioane de lei, fără TVA. Firma și-a început activitatea în anul 2004 și este autorizată să desfășoare activități de realizare a soft-ului la comandă (software orientat client – cod CAEN 6201). Compania aparține în totalitate lui Ion Ursățeanu și a raportat în 2021 un business de 20,63 milioane de lei, dublu față de anul precedent, mai scrie profit.ro.

Comandamentul Comunicațiilor și Informaticii (CCI) este subordonat Statului Major al Apărării și conduce unitățile din subordine pentru planificarea și desfășurarea operațiilor în infrastructura CIS din responsabilitate în scopul furnizării de servicii de comunicații și tehnologia informației necesare Armatei României la nivel strategic și sprijinului cu sisteme și servicii de comunicații și tehnologia informației la nivel operativ și tactic, concomitent cu menținerea securității cibernetice a infrastructurii utilizate. Totodată, CCI asigură conducerea administrativă pentru participarea la operații în afara teritoriului statului român a modulului NATO DCM „E”/Batalionul 2 Transmisiuni NATO (2NSB).

 

Articole similare