Administrație

FOTO / Peste 100 de copii cu deficiențe auditive, în vizită în Geoparcul Ținutul Buzăului

Peste 100 de copii, elevi ai Liceului Tehnologic Special pentru Copii cu Deficiențe Auditive Buzău, precum și copii și însoțitori din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului au vizitat, sâmbătă, mai multe monumente istorice de patrimoniu de pe teritoriul Geoparcului UNESCO Ținutul Buzăului. Inițiativa a aparținut Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Ținutul Buzăului”, în colaborare cu Direcția Județeană pentru Cultură  și a fost organizată cu ocazia Zilelor Europene ale Patrimoniului.

Copiii au vizitat Mănăstirea Bradu, Mănăstirea Ciolanu, Vulcanii Noroioși de la Pâclele Mari și Mănăstirea Berca, iar la finalul vizitei, participanții au realizat scurte materiale video de prezentare a Geoparcului, inclusiv  în limbaj mimico-gestual. Elevii Liceului Tehnologic Special pentru Copii cu Deficiențe Auditive au susținut un concert inedit în curtea Mănăstirii Berca. Preotul Ionuț Mihalașcu are meritul de a fi creat un cor unic, în care copiii interpretează cântece în limbaj mimico-gestual.

„Peste 100 de elevi și cadre didactice din cadrul Liceului Tehnologic Special pentru Copii cu Deficiențe Auditive Buzău, precum și copii și însoțitori din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău au vizitat astăzi monumente istorice de patrimoniu de pe teritoriul Geoparcului Ținutul Buzăului și împrejurimi: Mănăstirea Bradu, Mănăstirea Ciolanu, Vulcanii Noroioși și Mănăstirea Berca. Acțiunea a avut ca scop facilitarea accesului unor categorii defavorizate de cetățeni la educație, unul dintre obiectivele Geoparcurilor UNESCO”, a transmis președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, prezent la eveniment.

Articole similare