Administrație

Finanțare uriașă pentru bazinul didactic de înot de la Sătuc

Planul ambițios făcut pe hârtie se materializează pentru Primăria Berca, după cum anunță edilul Ionel Dobrița. Este vorba despre proiectul de construire a unui bazin didactic de înot în Sătuc, care este tot mai aproape de realitate, după semnarea Ordinului de Ministru privind finanțarea. Cinci milioane de euro este valoarea totală a investiției, iar suprafața terenului pe care va fi amplasat bazinul de înot este de 5.548 metri pătrați. Următorul pas este desemnarea unei firme care să se ocupe de implementarea proiectului și începerea lucrărilor propriu-zise.

„Astăzi (2 mai, n.red.), în prezența domnului secretar de stat Alexandru Stoica, s-a semnat Ordinul de Ministru în vederea finanțării unui proiect foarte important pentru comuna Berca: <Bazin înot, sat Sătuc, comuna Berca, județul Buzău>. Valoarea proiectului este de aproximativ 5.000.000 euro. Zilele următoare, vom demara procedura de licitație pentru executarea lucrărilor; sperăm ca, în câteva săptămâni, să începem lucrările de construcție!”, a transmis primarul din Berca. Planuri pentru construirea a zece bazine de înot în tot județul are și Consiliul Județean, iar în urmă cu câteva luni, președintele instituției, Petre Emanoil Neagu, spunea că nu i se pare imposibil de atins acest obiectiv. Sumele necesare ar ajunge la 300.000 de euro pentru construcția propriu-zisă, fără a se lua în calcul racordarea la utilități, iar finanțarea ar veni din partea Consiliului Județean și a primăriilor interesate de acest proiect; deocamdată, însă, acestea au rămas la stadiul de planuri.

Mult mai optimistă în privința proiectelor de acest tip este Primăria Buzău, care și-a propus construirea unui bazin olimpic de înot și a unui aqualand, la pachet cu un bazin didactic de înot. Aici, planurile par a deveni realitate ușor-ușor, după spusele primarului Constantin Toma, care a declarat că documentele aferente proiectelor așteaptă aprobarea Companiei Naționale de Investiții: „Avem în lucru documentația pentru realizarea unui bazin olimpic la Buzău. Suntem aprobați pe lista sinteză a Companiei Naționale de Investiții. De asemenea, suntem avansați cu documentația pentru un aqualand care va avea și un bazin didactic de înot”.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker