Sport

Fără surprize la Brașov. Dinu i-a „tras obloanele” lui Krolenko

Partida cu numărul 26 la profesioniști a fost una de bun augur, pentru Bogdan Dinu. Pugilistul buzoian stătuse deja prea mult timp în afara ringului, an sabatic pe care poate unii l-au considerat un semn al retragerii.

Ei bine, în ciuda repaosului îndelungat, Dinu a boxat bine, chiar foarte bine, nelăsând deloc impresia unui sportiv care în august tocmai a împlinit 37 de ani. Buzoianul l-a mitraliat din toate pozițiile pe Pavlo Krolenko, un adversar, ce-i drept, sub valoarea fostului campion mondial la cadeți. Ucraineanul a stat „împachetat” tot meciul, așteptând acel pumn norocos care, din fericire, n-a mai venit. De altfel, cele doar două înfrângeri înainte de limită ale lui Krolenko îl recomandau ca un bun încasator încă dinaintea disputei. Statut pe care l-a respectat, cu ghilimelele de rigoare, și la Brașov.

Dinu și-a continuat revenirea en-fanfare până în runda a cincea, moment în care arcada dreaptă a adversarului a cedat, iar buzoianului i s-a acordat knock-out-ul tehnic.

Dincolo de spectacolul oferit de Bogdan Dinu, boxer care mai ieri lupta pentru titlul mondial, rămâne speranța că buzoienii îl vor mai vedea slujind nobila artă, măcar într-un meci organizat acasă, în Sala Sporturilor „Romeo Iamandi”. Pentru că, dacă ne luăm după forma arătată de supergreul buzoian, acesta ar mai duce câteva zeci de runde bune, la profesioniști.

În 2017, Dinu se număra printre puținii pugiliști profesioniști români cu palmares impecabil. Victoria împotriva brazilianului Marcelo Luis Do Nascimento îl urca în topul ierarhiilor din boxul mare, iar un an mai târziu, buzoianul lupta pentru centura vacantă WBA, la categoria grea. A fost învins de Jarrell Miller, sportiv care, culmea, la numai câteva luni după meciul cu Bogdan, a fost depistat pozitiv la un control antidoping, fiind suspendat doi ani.

Articole similare