Sport

Exod! Gloria pierde opt handbaliste

Unele dintre ele sunt senatoare de drept

Ratarea calificării în grupele EHF pentru al treilea an consecutiv a constituit, probabil, un moment de cotitură în relația dintre handbalistele de la Gloria și conducerea grupării. Colac peste pupăză, a venit și eclipsa de formă din ultima perioadă, premisă menită să strice mariajul dintre cele două părți. Este deja confirmat, opt handbaliste cunoscute de la Buzău vor activa, din sezonul viitor, la alte echipe. Unele dintre ele au tergiversat, intenționat sau nu, negocierile (proces în care și impresarii își mai bagă câteodată coada). În cazul unora dintre fete, clubul a preferat să încheie conturile, fie din cauza pretențiilor salariale, fie din considerente sportive.

Cum toate cele opt sportive sunt în tatonări cu alte echipe, zilele acestea, clubul nu a dorit să facă publică lista celor care vor pleca. Evident, odată divulgată situația contractuală a handbalistelor, poziția la masa negocierilor s-ar fi putut schimba semnificativ.

Se pare că ratarea Cupelor Europene le-a dat de gândit celor care stabilesc strategia secției de handbal. Este anticipată, cel puțin pentru următoarele trei-patru sezoane, o schimbare totală de paradigmă. Concret, se va miza pe jucătoare tinere, dar cu potențial, în detrimentul vedetelor aflate la apogeul carierei. În acest sens, Gloria a perfectat deja câteva mutări. Vor veni la Buzău cel puțin opt jucătoare, cele mai multe dintre ele sub 23 de ani. La fel de important, toate contractele încheiate se vor derula pe trei sau patru ani, fapt rarisim în Liga Florilor. Este cunoscut faptul că cele mai multe înțelegeri club-sportiv din întrecerea internă depășesc rar durata a două sezoane, aspect care „nu se pupă” sub nicio formă cu ideea de continuitate.

Rămâne de văzut dacă echipa de scouting a Gloriei a fost inspirată. Și, de asemenea, dacă Buzăul va mai emite, cel puțin sezonul viitor, pretenții la unul dintre primele patru locuri din Liga Florilor.

Articole similare