Educație

Eveniment virtual pentru elevii care vor să studieze în străinătate

Reprezentanţii a peste 18 instituţii liceale şi gimnaziale internaţionale din Marea Britanie, Germania, Elveţia, Spania, Italia, Portugalia, Belgia şi Austria îi așteaptă sâmbătă atât pe părinți, cât și pe elevi pentru o întâlnire virtuală în cadrul evenimentului „Licee şi şcoli în străinătate Virtual Day”, potrivit unui comunicat al IntegralEdu, citat de agerpres.ro.

Evenimentul vine în contextul în care tot mai mulți părinți aleg să își trimită copiii la studii în străinătate, iar statisticile IntegralEdu arată că în ultimii doi ani s-au înregistrat cu 20 la sută mai multe cereri pentru a studia în licee și gimnazii din străinătate.

În topul preferințelor părinților și a elevilor români se află Marea Britanie, atât din pricina rigorilor academice, cât și a facilităților oferite. Aceasta este urmată de țări precum Elveţia, Germania, Austria, Spania şi Italia, ori destinaţii noi din Europa şi America de Nord. „Taxele de studiu pentru un liceu sau o şcoală internaţională de tip boarding (internat), unde sunt incluse masa, cazarea, taxele de studiu şi activităţile extracurriculare variază de la 15.000 până la 50.000 lire sterline pentru o instituţie de top din Marea Britanie”, mai scrie Agerpres.

Evenimentul va avea loc între orele 11:00 și 14:00, iar doritorii se pot înscrie gratuit pe platforma https://app.brazenconnect.com/a/world-education/e/BbB2e.

Prezentă în România din anul 2008, IntegralEdu este cea mai mare companie de consultanţă în educaţie la nivel local şi reprezintă peste 500 de instituţii de învăţământ de top din întreaga lume.

Articole similare