Cultură

Expoziție și ateliere de ouă încondeiate, la sediul Muzeului de Etnografie „Vergu-Mănăilă”

Începând de joi, 29 aprilie, a sediul Muzeului de Etnografie „Vergu-Mănăilă”,  buzoienii sunt așteptați să viziteze o expoziție de ouă încondeiate, denumită „Arta încondeierii ouălor în zona etnografică a Buzăului”. Expoziția este organizată de Muzeul Județean Buzău în parteneriat cu Muzeul Dunării de Jos din municipiul Călărași.

„Veți putea admira ouă încondeiate din zona etnografică a Buzăului, precum și 30 de motive ornamentale folosite pentru decorarea ouălor. Motivele decorative provin de pe ouă încondeiate din localitatea Lopătari și vi se vor dezvălui într-un mod inedit, prin utilizarea tehnologiei 3D”, anunță reprezentanții Muzeului Județean Buzău.

Buzoienii care doresc să deprindă meșteșugul încondeierii ouălor, pot participa la două ateliere pe care Muzeul Județean Buzău le va organiza în perioada 24-25 aprilie. „Pentru păstrarea și promovarea tradiției încondeierii ouălor, în perioada 24-25 aprilie, vor fi organizate două ateliere. În cadrul acestora, participanții vor afla informații despre datina și tehnica încondeierii ouălor și despre motivele ornamentale folosite pentru decorarea acestora în zona etnografică a Buzăului. De asemenea, vor putea fi încondeiate ouă prin metoda tradițională, folosind ceara și condeiul”, mai transmit reprezentanții Muzeului Județean Buzău. Participarea la acest eveniment se poate face prin programări accesând linkul: https://www.muzeubuzau.ro/expozitia-temporara-arta…/

Articole similare