Educație

Evaluarea Națională: a început examenul la Matematică

Evaluarea Națională 2022 continuă astăzi, 15 iunie, cu proba la Matematică. Absolvenții de a VIII-a au intrat în sălile de examen între 8.00 și 8.30. Examenul a început la ora 9.00 și durează 120 de minute.

La Buzău, 3.391 absolvenți ai clasei a VIII-a din județ – dintre care 1.654 din mediul urban și 1.737 din rural – s-au înscris la examenul de Evaluare Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a. Dintre aceștia s-au prezentat la prima probă 3.226 candidați, cu 165 mai puțini decât cei înscriși.

Examenul a început marți, 14 iunie, cu proba scrisă la limba și literatura română, și continuă astăzi, 16 iunie, cu proba scrisă la matematică. Probele au loc în 32 de centre de examen din județul Buzău: 18 în mediul rural, respectiv, 14 în urban. De asemenea, la nivelul județului Buzău sunt organizate două centre zonale de evaluare.

Ce să nu uite elevii

  • Să se asigure că au la ei: actul de identitate, stilou/pix de culoare albastră, creion, gumă de șters, riglă, apă, șervețele.
  • Când primesc subiectele, să le citească cu atenție, în totalitate, și să-și ia cel puțin 5 minute pentru a se obișnui cu cerințele.
  • Să identifice tipul de cerințe specific fiecărui subiect și să se concentreze să înțeleagă cerința fiecărui subiect. Să înceapă cu subiectul pe care îl stăpânesc cel mai bine şi să-i facă, în minte sau pe ciornă, un plan schematic de rezolvare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare