Administrație

Etapa a doua de asfaltare la Padina, cu un proiect de 12 milioane de lei

Comuna Padina se înscrie în plutonul localităţilor buzoiene care au răspuns ofertelor structurilor guvernamentale sau europene care dezvoltă programe de finanţare a investiţiilor de interes public, după specificul şi necesităţile de zonă. Pentru că localitatea Padina – Satul Nou şi Satul Vechi – dispune de o configuraţie stradală relativ simplă, cu străzi perpendiculare pe Drumul European 85, care o străbate, dar mai ales prezintă dimensiuni care să permită, în afara benzii asfaltice, rezerve unde pot fi puse în lucru alte proiecte, cum ar fi reţeaua locală de canalizare, administraţia locală condusă de primarul Ionel Chiriţă poate da „bun de lucru” oricărui proiect primeşte aprobare şi finanţare de la Centru.

La acest moment, primarul Chiriţă are informaţia sigură că o asociere de firme a câştigat licitaţia, pentru proiectare şi execuţie, a proiectului ce presupune asfaltarea a încă 14,3 kilometri de străzi de interes local. Faza de proiectare este deja în derulare, iar în paralel compania care va executa, efectiv, lucrarea a început să-şi facă amenajarea de şantier. Anterior implementării acestui proiect în valoare de 12 milioane de lei, administraţia pădineană a mai accesat alte două finanţări pe fostul program cu acoperire naţională (PNDL I şi PNDL II), când au fost asfaltaţi primii 20 de kilometri din străzile locale.

Cu această nouă investiţie”, spune primarul Ionel Chiriţă, „aproximativ 75  la sută din străzile comunei vor fi asfaltate. De altfel, vor mai rămâne neasfaltate doar acele căi de legătură între străzile principale, care au o poziţionare marginală. Pentru modernizarea acestora vom accesa un alt tip de finanţare!”. 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker