joi, 22 octombrie 2020

Esti un buzoian iubitor de bunatati?! Uite Top 4 alimente pe care merita sa le conservi pentru la iarna!

Oricat de frumoasa este iarna, roadele-i sunt sarace! Asa ca, daca esti pofticios si vrei sa nu duci lipsa anumitor feluri de mancare, cel mai bine ar fi sa conservi alimentele preferate pentru a te putea bucura de ele in sezonul rece. Fie ca este vorba despre hribi, fie de capsune, vinete sau ardei, pentru oricare dintre acestea exista metode de pastrare ce ofera gusturi si savori speciale. In functie de stilul alimentar al familiei, poti  steriliza, congela, deshidrata sau pasteuriza fructe si legume ori sucuri, compoturi si siropuri. 

Top 4 produse de gustul carora te vei putea bucura iarna, daca ai fost harnic si le-ai pus la pastrat din toamna:

1. Fructe 

Fie ca este vorba despre zmeura, fragi sau capsune, fie de afine sau alte fructe care iti plac, congelarea lor este o metoda buna de pastrare pentru anotimpul rece. Isi vor pierde forma si textura, dar vor avea acelasi gust si toate proprietatile benefice organismului. Cu ajutorul lor vei putea face iarna creme pentru torturi sau prajituri, shake-uri si multe alte preparate. 

Ideal ar fi sa ai cutii sau pungi speciale de pastrare si o combina frigorifica performanta, pentru ca acestea sa se mentina excelent. Daca esti in cautarea unui astfel de aparat, descopera oferta de congelatoare  si alege ceva potrivit locuintei si bugetului tau. 

2. Hribi

Aceste ciuperci de padure sunt extrem de gustoase si de apreciate, atat de gurmanzi, cat si de bucatarii celebri din intreaga lume. Exista extrem de multe retete care au la baza sosul de hribi. 

Pentru a pastra aroma speciala a acestora sunt doua metode de conservare care nu dau gres: congelarea sau marinarea hribilor cu ulei de masline. Bucatarii spun ca otetul nu are ce cauta alaturi de astfel de  ciuperci, deoarece le va estompa gustul special. 

Pentru a pregati anumite mancaruri, hribii pot fi si uscati. Se taie felii, se intind pe un sirag de ata si se lasa la soare pana se usuca bine. Cand va trebui sa ii gatesti, acestia vor trebui lasati cateva ore in apa, apoi vor fi numai buni de adaugat in preparate. Pilaful, de exemplu, va capata un gust excelent daca adaugi hribi uscati. 

3. Vinete

Pentru conservarea alimentelor de acest fel, congelarea este o solutie excelenta. Exista, de asemenea, cateva retete ce presupun sterilizarea borcanelor, dar vei avea nevoie de mai mult timp pentru preparare.  Asta pentru ca vinetele vor trebui date la bain-marie, astfel incat sa reziste bine in camara.

4. Ardei copti

Acestia sunt deliciosi daca stii cum sa ii prepari. In cazul in care ai cateva retete preferate de care vrei sa te bucuri si iarna, e bine de stiut faptul ca ardeii copti stau foarte bine la congelator. Cand ai nevoie de ei, ii scoti, ii scurgi de apa si in cateva minute vei putea savura o mancare gustoasa. 

Asadar, pregateste-ti din vara si din toamna camara, astfel incat iarna sa te bucuri de gusturile dragi, nu doar sa poftesti cu gandul la ele. 

(Sursa foto: shutterstock.com)

loading...
error: Content is protected !!