Monden

Ellie White te învață cum să folosești cromoterapia

Mulți dintre noi au auzit despre ,,cromoterapie”, despre faptul că totul în jurul nostru este culoare, dar și că sunt persoane impactate de fiecare culoare în parte, cum, de altfel, este lo­gic și faptul că unele culori pot ajuta, în timp ce altele fac rău. Energia este colorată, pentru că atinge mai multe nivele de conștiință și de vibrație, iar asta o face să fie un amestec de culori care se găsesc peste tot în jurul nostru.

,,De-a lungul timpului, oamenii au atribuit fiecărei culori, sau aproape fiecăreia, o direcție, un scop, un <fel de a fi>. Negru este perceput ca și culoarea întunecimii, a necuratului, a vrăjilor și a magiei negre, în timp ce albul este considerat opusul acesteia, făcând referire la puritate, curățenie, sfințenie și așa mai departe. Însă rolul fiecărei culori în parte nu este chiar atât de dramatic, atât de contrastant, ci contează foarte mult direcția în care îndreptăm noi energia fiecărei culori în parte.  Și, ce nu cred că știați, este faptul că prin cromoterapie ne putem vindeca atât sufletește, cât și fizic. Cum putem face asta? E destul de simplu. Este suficient să ne înconjurăm de anumite culori cu care rezonăm mai mult sau de care avem nevoie în anumite situații sau să ne îmbrăcăm în haine de o anumită culoare pentru ca energia culorilor să își facă simțită prezența”, a detaliat Ellie White pe blogul său.

Spre exemplu, artista buzoiană a precizat că dacă ne înconjurăm de culoarea albastră sau ne îmbrăcăm în haine albastre ne vom simți mai încre­zători, mai calmi, ne poate ajuta în atingerea unei stări de meditație profundă, ne poate ajuta să ne concentrăm asupra atingerii unui țel, a unui scop, dar ne poate ajuta și în cazul unor afecțiuni fizice, cum ar fi hipertensiunea arterială, durerile de gât, insomniile, alergiile, insolația, stări febrile și epilepsia. Este însă contraindicată folosirea culorii albastre în cazul bolilor reumatice, a stărilor depresive, a oboselii și a frisoanelor, din cauza faptului că, în spectrul cromatic, culoarea albastră este încadrată ca și culoare rece.

În completare, dacă ne înconjurăm de culoarea galbenă sau ne îmbrăcăm în haine de culoare galbenă ne vom simți mai optimiști, mai creativi și mai spirituali, mai generoși și mai dornici să ne depășim limitele. Culoarea galbenă ne poate fi de ajutor în cazul unor afecțiuni fizice ca și hepatită cronică și acută, diferite eczeme și afecțiuni ale pielii, diabet, migrene, și poate lucra ca și calmant în cazul psihonevrozelor. Este însă contraindicată folosirea culorii galbene în cazul stărilor febrile, al palpitațiilor cardiace, al inflamațiilor acute și al stărilor de superexcitare.

Ellie White a mai punctat că violetul te face să te simți mai creativ, ne va dezvoltă fantezia, ne vom simți mai calmi, ne vom detașa de agresivitate, frici și angoase, ne vom simți mai înțelepți și ni se va dezvolta dorința de transcendere (creștere vibrațională). Culoarea violet ne poate fi de ajutor în cazul unor afecțiuni ca bolile reuma- tice, astmul bronșic, tulburările de vedere și dezechilibrele nervoase, în cazul afecțiunilor renale și cardiace și chiar în cazul celulitei. Este însă contraindicată persoanelor melancolice, pentru că poate adânci starea de melancolie și de depresie.

,,Dacă ne înconjurăm de culoarea verde sau ne îmbrăcăm în haine de culoare verde ne vom simți mai tonifiați, mai perfecționiști, mai prietenoși și mai revigorați. Asociată cu natura, aceasta îți poate induce o stare de calm și relaxare, detensionând persoanele agitate și nervoase. Culoarea verde este indicată în cazul unor afecțiuni precum insomniile și durerile de cap, în cazul ulcerului gastric și al gripelor violente, în cazul nevralgiilor și al oboselii acute și poate fi un stimulent pentru vindecarea rănilor vechi și a fracturilor, poate fi de ajutor în cazul cancerului, inclusiv al cancerul mamar, și în cazul tulburărilor cardiace. Este singura culoare care nu are contraindicații, atât timp cât se folosesc nuanțe deschise de verde”, a mai detaliat Ellie.

Cine se înconjoară de culoarea roșie sau se îmbracă în haine roșii se va simți curajos, va fi mai comunicativ și mai puternic, mai energic și mai pasional, mai dornic de a obține rezultate favorabile și de a înfrunta viața. Culoarea roșie este indicată în cazul unor afecțiuni precum anemia, bronșita, depresia, în cazul durerilor reumatice și a disfuncțiilor respiratorii, în cazul gripei și al tuberculozei. Pentru că amplifică presiunea sanguină și crește temperatura corpului, este contraindicată în cazul hipertensiunii arteriale, în cazul febrei, a crizelor de nervi și în cazul tulburărilor emoțio­nale.

Și, în final, Ellie a explicat ce înseamnă culoarea albă, culoarea care te va face să te simți mai bun, mai darnic, mai limpede și mai dornic de un stil de viață mai simplu. ,,Culoarea albă revigorează toate organele interne, fiind considerată o <baie de lumină>, și este indicată în gripe, în bronșite, în diabet și în cazul afecțiunilor hepatice, în diferite afecțiuni endocrinologice, în depresii, în anxietate și în diferite afecțiuni psihice. Folosită excesiv în decorarea biroului poate deveni obositoare pentru că face pupilele să se dilate”, a încheiat cântăreața expertă în cromoterapie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

error: Continut protejat!!