Educație

,,Buzăul citește!”: coletele cu cărți vor ajunge la elevii de gimnaziu săptămâna aceasta

Săptămâna trecută, programul ,,Buzăul citeș­te” a debutat în municipiul Buzău: pachetele cu cărți au fost înmânate elevilor care au participat la festivitatea de absolvire.

,,Buzăul citește” este un program implementat de primărie cu scopul de a aduce lectura mai aproape de cei aproximativ 20.000 de  elevi din municipiu, prin cărți dăruite, prin activități care încurajează cititul și prin evenimente educaționale susținute de artiști îndrăgiți și de profesioniști în domeniul educației. Fiecare elev între clasele a III-a și a XII-a va primi câte patru cărți, pe care sunt încurajați să le citească în vacanța de vară și după să completeze un jurnal.

,,De anul viitor vom avea și o Gală a Educației Buzoiene în care vom învăța să stimulăm nu doar cititul, ci și învățatul în general”, a declarat primarul Constantin Toma la festivitatea de absolvire a Colegiului Național ,,Mihai Eminescu”.

Săptămâna aceasta, începând cu 7 iunie, elevii din gimnaziu, inclusiv cei din clasa a VIII-a, vor primi pachetele cu cărți. Acestea vor fi programate pentru livrare până în data de 9 iunie, 11 iunie fiind ultima zi de școală pentru elevii claselor a VIII-a. ,,Captivi în timp” de Rysa Walker, ,,Aventurile lui Tom Sawyer” de Mark Twain (ediție nouă), ,,O călătorie spre centrul pă­mântului” de Jules Verne (ediție nouă), ,,Lumina din Întuneric” de Sharon Ca­meron sunt cărțile care alcătuiesc pachetul pe care elevii claselor a VIII-a îl vor primi. Elevii claselor primare vor beneficia de aceste pachete cu cărți între 7 și 11 iunie, ultima zi de școală pentru aceștia fiind 25 iunie.

Următorul eveniment va fi unul artistic, avându-i drept protagoniști pe actrița Monica Davidescu și pe îndrăgitul magician Robert Tudor. Evenimentul ,,Magia cărților” se va desfă­șura în data de 22 iunie, la Amfiteatrul Parcului Ti­neretului Buzău.

A treia etapă a proiectului este reprezentată de ,,Clubul de lectură de acasă”, care se va desfă­șura în vacanța de vară, iar elevii vor citi cărțile pe care le-au primit la final de an școlar. Ultima etapă a proiectului “Buzăul citeș­te” va consta în dezbateri și activități de lectură online, la care vor participa deopotrivă elevi și profesori.

Articole similare