Politic

Un singur liberal din conducerea PNL Buzău se declară membru în ,,#teamOrban”

Un val de simpatie s-a declanșat pe rețelele de socializare față de liderul Partidului Național Liberal imediat după ce premierul Florin Cîțu a anunțat că va candida la funcția de președinte PNL. Sub sloganul #teamOrban, numeroși lideri liberali din țară se solidarizează cu președintele PNL în contextul viitoarelor alegeri interne; mai mult decât atât, printre acești lideri se află și membri ai Tineretului Național Liberal.

Printre oamenii care   și-au declarat fățiș sprijinul pentru președintele PNL îi găsim pe deputații Virgil Guran, Ionel Dancă și Ion Ștefan, ultimul fost ministru al Dezvolării. Totodată, Victoria Friedmansky, preșdintele TNL Sector 4 București, și-a declarat și ea sprijinul des­chis pentru președintele PNL. Alt lider important din teritoriu este Adrian Miuțescu, președintele PNL Ar­geș. Acesta, la fel ca ceilalți, și-a declarat deschis sprijinul pentru Orban.

Alți simpatizanți al președintelui liberal sunt secretarul general adjunct al PNL Mureș, Cristian Darosi, dar și Daniel Dragoș Tănăsoiu, fost șef al Corpului de control al prim-ministrului în guvernele Orban. Fostul ministru al Muncii, Violeta Alexandru, a trimis și ea un mesaj de susținere pentru Ludovic Orban: ,,Votez Ludovic Orban la congresul din toam­nă al PNL, cel care s-a opus (singurul, într-o sală plină de USL-iști) împrietenirii cu PSD din respect pentru alegătorii de dreapta și care a suferit politic pentru verticalitatea lui. Cel care a dus PNL la guvernare, căci altminteri ne uitam de peste gard și ne gândeam cum ar fi dacă. Este o opțiune asumată, eu făcând parte din ge- nerația contracandidatului Cîțu”. Acestora li se adaugă președintele organizației Femeilor Liberale Argeș, Mona Ganea, Alexandru Oancea de la TNL Sector 3 și deputatul de Teleorman Costel Barbu.

Campania pro-Orban de pe rețelele de socializare vine și în contextul în care președintele PNL a afirmat că atunci când un preșe- dinte de filială își arată susținerea pentru un candidat sau altul, exprimă o opțiune personală. Remarca sa a venit după ce, înaintea Consiliului Național, premierul Florin Cîțu și-a anunțat candidatura pentru șefia partidului având alături aproape 40 de lideri liberali. De altfel, Orban a afirmat că aceștia nu au avut mandatul orga­niza­țiilor pe care le conduc. „Nu e suficient să apară într-o poză un președinte de organizație. O organizație are mii de membri, are zeci de primari, sute de consilieri locali, opțiunile oamenilor sunt opțiunile fiecărui membru al PNL în parte. Sigur că dacă un președinte se poziționează alături de un candidat, exprimă nu neapărat opțiunea membrilor din filiala res­pectivă sau opțiunea filialei respective, ci exprimă opțiunea sa, personală, care poate avea un anumit efect asupra membrilor din filiala respectivă, dar nu un efect decisiv”, a adăugat Orban.

La Buzău, dintre membrii conducerii organizației județene, doar liderul organizației de pensionari, Elena Stroe, fost consilier local, și-a manifestat fățiș apartenența la “#teamOrban”, în ciuda faptului că PNL Buzău a fost printre primele filiale din țară care și-au declarat sprijinul pentru actualul lider național liberal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

error: Continut protejat!!