Monden

Ellie White, soluții simple pentru a scăpa de cele câteva kilograme în plus

Ellie White recunoaște că s-a aflat mereu în căutare de soluții care mai de care mai rapide, mai inovative, mai miraculoase, totul numai ca să muncească cât mai puțin, să nu își schimbe deloc stilul alimentar, iar rezulta­tul să fie un corp de fotomodel. ­Evi­dent că nimic nu a funcționat, iar ea a devenit din ce în ce mai decepționată, mai lipsită de inițiativăvăzând cum se îndepărtează din ce în ce mai mult de scopul ei principal, acela de a arăta bine.

Însă treaba aceasta cu ,,arătatul bine”, spune buzoianca, este una foarte, dar foarte subiectivă. ,,Suntem diferiți, din toate punctele de vedere, și ăsta poate fi un lucru atât bun, cât și rău. Individualitatea fiecăruia dintre noi este ceea ce ne face unici, și asta este bine. Unii suntem mai înalți, alții mai scunzi, unele dintre noi avem bazinul mai lat, altele mai îngust, unele avem picioarele drepte, altele mai cărnoase, și așa mai departe. De asta spuneam că treaba cu <arătatul bine> este subiectivă, pentru că ar trebui să vrei să arăți bine în funcție de corpul și fizionomia ta. Evident că poți avea idoli, modele pe care să le urmezi și de la care să te inspiri, dar la finalul zilei imaginea ta va fi diferită față de a lor și ăsta este primul lucru pe care trebuie să îl accepți”, a scris artista pe blogul său. Ca urmare, Ellie oferă câteva reguli generale simple de care trebuie să țineți cont atunci când vreți un corp de… vară!.

Primul lucru se referă la cititul etichetei. Dacă sunteți, spre exemplu, în acest moment, o persoană care are de la 10 kg în sus peste ceea ce v-ați dori, atu­nci trebuie să fiți realistă vis-a-vis de modul în care scăpați de kilogramele în plus, precum și de timpul în care puteti face asta corect. ,,În esență, totul pleacă de la alimentație. În secolul în care trăim și la nivelul la care funcționează supermarketurile pentru a acoperi nevoia de hrană, este oarecum mai mult decât logic să te gândești că nu chiar toate alimentele pe care le găsești în comerț, cu atât mai mult cele la prețuri mici, sunt și foarte sănătoase și nutritive. Citește eticheta produselor pe care le cumperi, inclusiv pe cele de la pâine, lactate, fructe sau legume. Dacă în acea etichetă se regăsesc conservanți și alte denumiri necunoscute, mai bine lasă produsul pe raft, pentru că acel produs, adăugat altuia asemănător, îți zăpăcește buna funcționare a organismului, făcând să apară dezechilibre alimentare. Iar aceste dezechilibre se vor regăsi în kilogramele în plus și în incapacitatea ta de a scăpa de ele. Așa că primul pas în a atinge corpul tău visat este să citești eticheta produselor din coșul tău”, a subliniat artista.

În al doilea rând, trebuie să îți setezi obiective realiste. Odată ce ai început să îți organizezi ­alimentația, fiți constienți de faptul că totul are nevoie de timp. ,,Nicio transformare majoră nu s-a realizat de pe o zi pe alta, prin urmare nici tu nu vei scăpa de acele kilograme în plus de azi pe mâine. Fă mai bine din <dieta> ta un stil de viață în care totul este permis dar numai în combinațiile corecte și doar cu măsură și o să începi să vezi rezultate chiar din prima lună. Deci, take your time și ai răbdare ca organismul tău să se obișnuiască cu <nouă> normalitate”, a mai scris buzoianca.

A treia regulă este mișcarea în orice formă! Dacă întrebați orice antrenor de fitness, acesta vă va spune că ar trebui să ajungeți în sală de cel puțin trei ori pe săptămână. ,,Eu, însă, vă sfătuiesc să o luați încet, pentru că știu din experiență că, după prima febră musculară, majoritatea renunță la sport, sală, mișcare sub orice formă. Așa că pen­tru început, începeți cu scările. Dacă aveți scări la birou sau la bloc, în loc de lift, mergeți pe scări până la etajul la care trebuie să ajungeți. Continuați cu o plimbare mai lungă în parc (dacă se poate în echipament de sport), unde combinați mersul cu puțină alergare. Din experiență vă spun că, atunci când îmbraci echipamentul de fitness, totul se schimbă. Așa că, alege-ți cel mai sexy sau cool echipament de fitness pe care îl ai, iar dacă nu ai așa ceva, intră pe un site specializat și caută-ți echipamentul care te inspiră cel mai tare și o să vezi cum mindset-ul tău va fi focusat pe mișcare, în orice formă. Și, pentru început, e perfect!”, a mai adăugat cântăreața.

Și ultima regulă, dar cea mai importată, să beți apă! Ellie a precizat că din ce în ce mai multe persoane au început să consume mai mult sucuri acidulate în detrimentul apei, iar acest lucru este greșit. ,,Cred că șțiți că organismul nostru este în proporție de 70% apă, așa că trebuie să fim constant hidratați. Și da, știu că tentația este mare atu­nci când mergeți la restaurant sau la o băută cu colegii sau cu prietenii, sau chiar când sunteți acasă și vă uitați la TV, să deschideți o sticlă de suc acidulat – indiferent de numele ei – însă ar trebui să știți că acele chimicale care se regă­sesc în compoziția acelui suc nu sunt specifice corpului uman, adică nu se regăsesc în compușii fizici și naturali ai organismului nostru. Prin urmare, tot ceea ce organismul nostru nu poate asi­mila (pentru că acele chimicale nu sunt recunoscute ca și făcând parte din nicio zonă a organismului, deci nu pot fi <transportate> nicăieri), acestea sunt înmagazinate ca și reziduuri care se vor transforma fie în grăsime, fie vor fi adunate în canalul colector pentru expulzare. În cel mai fericit caz, organismul le va expulza. Însă, de cele mai multe ori, organismul le va aduna într-un loc pe toate, pentru că nu știe efectiv ce să facă cu ele. Și uite așa apar colăceii, așa apare celulita, așa apar dezechilibrele și ­pro­blemele fizice. Așa că schimbă sucul acidulat cu apa plată. Da, ți se va părea scârbos la început, însă pe termen lung organismul tău îți va mulțumi. Asta nu înseamnă că nu te poți bucura de o seară cu prietenii sau de un grătar la iarbă verde, sau chiar de o petrecere până în zori, însă după ce s-au terminat toate, bea apă!”, a încheiat Ellie.

Și, cu aceste patru reguli de ,,bun simț” lucrurile vor pă­rea simple, însă totul ține de voință, indiferent de mediul în care trăiți, de jobul pe care îl aveți sau de tentațiile din jurul vostru. Dacă vă doriti cu adevărat să vă schimbați stilul de viață, și prin urmare să vă simțiți și să aratați bine și sănătos, veti găsi o modalitate să faceți asta, indiferent de obstacolele din jurul vostru!

Articole similare