Administrație

Consiliul Județean se împrumută pentru a continua investițiile

Consiliul Județean Buzău apelează la împrumuturi pentru a putea continua programul de investiții din acest an. Pe ordinea de zi a ședinței ordinare de miercuri a fost inclus un proiect de hotărâre ce vizează aprobarea contractării și garantării unei finanțări rambursabile interne în valoare de 46.000.000 lei în vederea asigurării cofinanțării și prefinanțării proiectelor de interes județean finanțate din fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană.

Proiectele de investiții ce se vor demara în acest an sunt stimularea mobilității la nivel regional prin ­mo­dernizarea infrastructurii rutiere de transport pe tronsonul Vintilă Vodă – Plaiul Nucului, modernizarea a 4,7 kilometri din DJ 216 pe porțiunea DN22-Lunca-Măcrina-Nicolești.

Avizele necesare pentru implementarea investițiilor sunt foarte multe, unele nesemnificative, iar obținerea acestora necesită timp și bani. Președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, preciza recent, printre altele, că, din cauza lipsei fondurilor, unele investiții nu pot fi puse în execuție, avizele expirând până la obținerea autorizației de construire, iar reluarea obținerii lor înseamnă alt consum de timp și bani. În acest context, în primul rând este nevoie să se ­ana­lizeze posibilitatea avizării mai rapide a investițiilor instituției, conform unei proceduri mai simplificate la nivelul companiilor de mediu și apă.

Articole similare