Educație

Elevii vor avea transport gratuit, pe baza carnetului de elev, în microbuz, tren și autobuz

• Din 2 iunie, școlile trebuie să aibă cel puțin un cadru medical și măști pentru elevi

Guvernul a adoptat, joi seară, prin Ordonanță de Urgență gratuitatea transportului elevilor, atât pe plan local cât și pe plan județean.

„Elevul nu dă niciun ban, se urcă pe baza carnetului de elev în microbuz, tren, autobuz. În 15 zile vom face hotărârea de guvern cu normele metodolo­gice, împreună cu Ministerul Transporturilor, cu Ministerul Dezvoltării. În nor­mele me­todologice vom predea și procedura în sine. În normele metodologice este prevăzut în mod clar că licențele se pot suspenda dacă nu transportă copiii. Eu am oferit cadrul și m-am luptat ca acești elevi să aibă transport gratuit. Noi plătim 50% din bugetul Mi­nisterului și 50% din consiliile județene și din consiliile locale”, a declarat ministrul Educației, Monica Anisie pentru sti­riedu.ro

Elevii vor purta câte o mască cât stau la școală, iar la plecare vor primi o mască nouă  

În ceea ce privește măsurile destinate protecției elevilor care vor susține examenele na­ționale, Ministerul Educației și cel al Sănătății trebuie să asigure cel puțin câte un cadru medical pentru fiecare școală în care din 2 iunie, elevii din anii terminali vor veni la ore și apoi la examene.

Fiecărui elev i se va măsura temperatura la intrarea în unitatea de învățământ, iar școala este obligată să aibă măști pentru elevi. Ministerul Educației reamintește că printr-un ordin semnat recent, școlile trebuie să ia măsuri speciale. Astfel, oricine va intra în școlile care își vor deschide porțile de la începutul lunii iunie trebuie să fie controlat să nu aibă o temperatură mai mare de 37 de grade Celsius. Cine nu este perfect sănătos nu va fi primit, prevede ordinul comun.

Elevii vor purta câte o mască atât timp cât stau la școală, două ore cei de gimnaziu, trei ore cei din clasa a XII -a, iar la plecare vor primi o mască nouă pentru a o purta până ajung acasă.

Numele tuturor celor care intră în școli de la 2 iunie, elevi și cadre didactice, vor fi transmise primării­lor locale de care aparțin șco­lile și direcțiilor de sănătate publică.

Articole similare

error: Continut protejat!!