miercuri, 20 ianuarie 2021

100.000 de măști achiziționate de Consiliul Județean vor ajunge la buzoienii din județ prin intermediul primăriilor

Primăriile din județ vor primi în această săptămână măști de protecție pe care, la rândul lor, le vor distribui locuitorilor. 100.000 de măști au fost achiziționate în acest sens de Consiliul Județean Buzău din fondurile proprii, iar distribuirea către fiecare unitate adminsitrativ-teritorială se va face în funcție de numărul de locuitori.

,,100.000 de măști de protecție pentru buzoieni! Având în vedere obligativitatea purtării măștii de protecție în perioada stării de alertă, Consiliul Județean Buzău a achiziționat 100.000 de măști de protecție, ce vor fi distribuite către primării și vor ajunge, astfel, la locuitorii din toate zonele județului nostru. Prevenția este cea mai bună armă în lupta acestui virus!”, a precizat președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Începând cu 15 mai, purtarea măștii este obligatorie în spațiile pu­blice. Prin spațiu public înțelegem instituții publice, magazine, metrou, autobuz și alte mijloace de transport în comun, dar și gări sau autogări, chiar și în birou, la serviciu. Masca trebuie să acopere gura și nasul, iar cei care nu pot purta din cauze me­dicale trebuie să facă dovada.

Măsura ar putea fi valabilă atât timp cât va fi necesar, în funcție de evoluția răspândirii noului coronavirus în România.

loading...
error: Content is protected !!