duminică, 17 ianuarie 2021

Ovidiu Ionescu, izolat în Germania, și-a descoperit noi hobbyuri și este cu gândul la Jocurile Olimpice

• Provocare lansată de Federația Română de Tenis de Masă

Cei mai buni jucători de tenis de masă ai României au răspuns unei provocări lansate de ­Fe­derație și și-au împărtășit impresiile, emoțiile și dorințele după două luni de restricții, vreme în care au încercat să se mențină în formă, fizic și psihic.

„Noi, în cele două luni de izolare, am fost foarte activi, ne-am susținut reciproc, Zoom-ul a fost de bază, unde am făcut de toate: antrenamente fizice, cu robot, ne-am amuzat, am sărbătorit zile de naștere, am avut diverse provocări și filmări, am ­co­lorat și am copilărit”, a spus Beatrice Romanescu, director de marketing la FRTM.

Printre sportivii care au răspuns unui set de zece întrebări s-a numărat și buzoianul Ovidiu Ionescu. Din Germania, acolo unde l-a prins această perioadă, cel mai bun sportiv buzoian a dezvăluit ce i-a lipsit cel mai mult în această perioadă de izolare, ce hobbyuri și-a descoperit și ce planuri are atunci când situația va reveni cât de cât la normal.

„Decalogul” F.R.T.M.:

 1. Ce ai simțit când au fost anunțate interzicerea antrenamentelor și izolarea la domiciliu?
 2. Cum ai reușit să îți continui pregătirea în condiții de izolare?
 3. Ce a fost cel mai important pentru tine în această perioadă?
 4. Cum a fost benefică pentru tine această perioadă?
 5. Ce te-a bucurat și ce te-a întristat în această perioadă de izolare?
 6. Ce ți-a lipsit cel mai mult în această perioadă de izolare?
 7. Care ar fi trei cuvinte cu care să descrii această perioadă? Pot fi orice: emoții, acțiuni etc
 8. Care e primul lucru pe care-l vei face când se vor încheia restricțiile?
 9. Te îngrijorează ceva în perioada următoare? Dacă da, ce anume?
 10. Un gând despre Jocurile Olimpice.

Ce a răspuns Ovidiu Ionescu:

 1. La un moment dat a devenit destul de clar că se va ajunge la o asemenea măsură având în vedere tot ce se întâmpla în lume. Au fost sentimente amestecate: tristețe, nesiguranță.
 2. Stau în Germania, iar aici nu a existat o izolare totală. Am putut să alerg în parc de câteva ori pe săptămână plus exerciții fizice zilnice în casă.
 3. Să rămân pozitiv și să încerc să îmi impun un program zilnic pentru a încerca să rămân cât mai mult conectat la viața mea de dinainte de Coronavirus.
 4. Am gasit noi hobby-uri: să citesc (subiecte precum economie, nutriție) să gătesc, să merg cu bicicleta. Specialitatea mea este banana bread.
 5. M-a bucurat că am reușit să petrec timp prețios alături de logodnica mea. M-a întristat ce a reușit să facă această pandemie pentru omenire.
 6. Sunetul mingii în sala de sport. Pur și simplu iubesc acest sport și mă hrănesc cu tot ceea ce înseamnă tenisul de masă.
 7. Provocare, timp pentru mine, odihnă.
 8. Voi merge la gelateria preferată.
 9. Situația economică și faptul că sportul este în această perioadă afectat.
 10. Îmi doresc din tot sufletul ca anul viitor să se poată organiza fără vreo restricție, să particip și să savurez alături de Team Romania.

loading...
error: Content is protected !!