Sport

Aproape ca o finală

Fără varianta remizei în meciul cu Csikszereda

Duminică, Gloria își joacă una dintre ultimele cărți pentru a mai accede direct în Superligă. Oponenta, Csikzereda, a devenit, în cursul a doar câteva săptămâni, principala adversară pentru cel de-al doilea loc al promovării, după ce, în grupa de play-off, fiecare a încurcat pe fiecare. Cele patru puncte obținute în primele etape s-ar devaloriza considerabil dacă băieții lui Prepeliță nu vor obține primul succes. E drept, matematica ar ține-o pe Gloria în continuare în cărți, însă, cum meciul retur, ultimul din play-off, se va juca la Miercurea Ciuc, buzoienii sunt obligați să joace duminică numai și numai la victorie.

Din păcate, premisele nu sunt tocmai fericite, întrucât după cele patru remize moralul jucătorilor nu poate fi la cote ridicate. Sau nu ar trebui să fie. Nici fotbalul practicat nu a fost cine știe ce în acest început de play-off. Cu trei goluri înscrise și trei primite, glorioșii nu s-au
remarcat cu nimic pe faza ofensivă, fiind o echipă gri, care a trăit mai degrabă din sclipirile unor fotbaliști decât dintr-un joc exersat îndelung, așa cum se obișnuiește într-un joc de echipă. Nici în apărare nu se poate spune că am excelat, după ce am primit trei goluri în urma unor greșeli personale.

În sezonul regular, ciucanii câștigau la Buzău după un meci care ar trebui să constituie încă un avertisment pentru toată echipa tehnică a Gloriei, dar și pentru fotbaliști. Din fericire, nici Csikszereda nu a excelat în deplasare, cel puțin în actualul play-off. Un singur meci au jucat „afară” ciucanii, cu Slobozia, acolo unde au pierdut, 0 la 2. Oaspeții de duminică debutează în acest sezon în sistemul de calificare, întrucât, până acum, au jucat doar în play-out. Ciucanii s-au calificat în elită oarecum surprinzător, reușind să depășească în clasament Ceahlăul lui Cristi Pustai după trei victorii în debutul sezonului de primăvară, cu FC Argeș, Slobozia și, poate cea mai importantă, cea cu Ceahlăul.

La nivel de lot, Gloria ar sta mai bine, cel puțin prin prisma numelor jucătorilor. Ciucanii se bazează pe experiența lui Jebari, revenit la echipă după o un stagiu de un sezon la UTA, pe Richard Jelena, transferat în vară de la Kisvarda, dar și pe câțiva fotbaliști tineri și cu mare potențial. Poate cel mai important transfer a fost efectuat în această iarnă, moment în care la Csikszereda a venit Anderson Ceara, fotbalist care a trecut pe la Santos. Brazilianul are deja un assist, în partida cu Corvinul.

Partida dintre Gloria și Csikszereda se joacă duminică, de la ora 13.30. Suporterii pot achiziționa bilete online, de pe blt.ro, la prețul de 15 lei, și de la casele de bilete, în ziua meciului, începând cu 11.30. Beneficiază de acces gratuit persoanele cu dizabilități și copiii sub 14 ani.

Articole similare