Sport

Egalul nimănui. Petrolul – Gloria 1-1

Gloria a terminat la ­ega­litate, scor 1-1, partida cu Petrolul, disputată sâmbătă, la Ploiești, care a contat pentru runda a 4-a a play-out-ului Ligii a 2-a, Grupa B. După o primă jumătate de oră în care gazdele au ratat ocazii peste ocazii, Relu Stoian fiind imbatabil, contrar cursului jocului, Gloria a deschis scorul în minutul 38, prin reușita fundașului central Daniel Vîrtej, rezultat stabilit și la pauză. Ploieștenii au salvat un punct în primul minut al prelungirilor, grație execuției… râmniceanului Tudor Saim. De menționat că a fost cea de a treia partidă în care elevii lui Ilie Stan au plecat neînvinși de pe „Ilie Oană”, în meciurile directe dintre cele două formații, în acest eșalon, după o victorie buzoiană și o altă remiză.

,,Felicit jucătorii, pentru că plecăm neînvinși de aici, de la Petrolul, și să știți că nu-mi este ușor să țin o echipă fără cantonamente și tot timpul să ni se spună că ne desființăm, după aia că ne înființăm, fără drept de promovare. Nu vreau să acuz pe nimeni, numai că ceea ce vreau să spun este că am niște jucători fantastici, cu un spirit de luptă fantastic și zic eu că, dacă vom continua în aceeași formă, formulă, și mă refer aici la majoritatea jucătorilor pe care îi am, și anul viitor, și vom aduce ceva plusvaloare peste ce avem, cred că la anul putem să ne batem fără probleme la Liga 1”, a declarat antre­norul Gloriei, Ilie Stan, după meciul de la Ploiești. Vineri, de la ora 17.00, în Crâng, în următoarea etapă din play-out, Gloria o va întâlni pe Aerostar Bacău, echipă deja retrogradată în Liga a 3-a.

Gloria: R. Stoian – Pîrvulescu, Vîrtej, Ghinga, Perju – Balgiu, Gh. Anton – Iul. Roșu (69 Iurcu), C. Petre (63 Andronic), Tucaliuc (63 Nedelea) – Cr. Ciobanu. Antrenor: Ilie Stan

Ce spune Ilie Stan despre o posibilă venire la Petrolul

Numele antrenorului Gloriei a fost și chiar este   vehiculat în continuare pentru a prelua banca tehnică a Petrolului, condusă acum cu titlu interimar de Octavian Grigore, după plecarea lui Viorel Moldovan. ,,Nu m-a căutat absolut nimeni. Eu mai am contract până la sfârșitul acestui campionat și după aceea voi vedea, voi încerca să aleg ce e mai bine pentru mine. Sigur că mi-ar plăcea să conduc Petrolul! Foarte mulți antrenori și-ar dori să antreneze Petrolul, pentru că este o echipă cu tradiție, cu suporteri, cu entuziasm, cu performanțe. Oricine și-ar dori. Dar, deocamdată, nu am discutat cu nimeni, cu atât mai mult că sunt sub contract cu Gloria Buzău”, a mai declarat Ilie Stan la finalul jocului de la Ploiești.

Play-out, Grupa B – Etapa a 4-a

 • CSM Reșița – Concordia Chiajna 2-0
 • Aerostar Bacău – Viitorul Tg. Jiu 1-5
 • Petrolul Ploiești – Gloria Buzău 1-1
 • Unirea Slobozia a stat

Clasament

 1. Viitorul Tg. Jiu 35 p.
 2. Petrolul 35 p.
 3. Gloria 31 p.
 4. Chiajna 31 p.
 5. CSM Reșița 25 p.
 6. Slobozia 24 p.
 7. Aerostar 10 p.

Articole similare