Politic

Echipa liberală Avrămescu – Pufu, gata de luptă contra PSD și a Centrului

Dacă Buzăul va mai fi ,,monedă de schimb”

Aproape 400 de membri ai filialei buzoiene a Partidului Național Liberal au participat, sâmbătă, la lucră­rile Consiliului de Conducere Județean, pe parcursul căruia a fost ales președintele și Biroul Politic Jude­țean al acestei formațiuni politice. Din partea organizației centrale a partidului au fot prezenți la lucrări reprezentanți din linia a doua a conducerii: Victor Paul Dobre, vicepreședinte zonal, deputatul de Vrancea Ionel Dancă, purtător de cuvânt al partidului, și deputatul George Stângă, președintele organizației județene Galați. Semn că, pentru Centru, Buzăul rămâne o organizație tot de mână a doua; chestiune pe care noii aleși susțin că sunt deciși să o schimbe, chiar printr-o luptă în interiorul partidului.

În urma votului, deputatul Gabriel Avrămescu a devenit președinte cu acte în regulă al filialei PNL Buzău, fiind preferat de 345 din cei 376 delegați. Contracandidații acestuia, Valeriu Marcu și Mircea Ion, au obținut cinci, respectiv un vot.

„Delegații la conferința județeană mi-au acordat încrederea pentru un mandat ales, și nu numit cum a fost până acum; așa cum ați văzut, avem o organizație unită, pregătită de treabă, pregătită să câștige alegerile și sunt mulțumit că toți cei care au fost astăzi prezenți aici au văzut că renaștem, că începem să creștem și să ne ridicăm. De asemenea, mă bucur că am ieșit cu o echipă unită din aceste alegeri interne. Urmează organizarea cu adevărat politică a partidului: numirea secretarului general, a secretarilor (ge­nerali, n.r.) adjuncți, numirea responsabililor de zonă, de localități, de rețele electorale; practic, bucătăria internă a unui partid. Asta urmează, pentru că noi știm ce avem de făcut”, a spus Avrămescu.

Cu aceeași ocazie, a fost stabilită prin vot și componența Biroul Politic Jude­țean. Astfel, funcțiile de prim-vicepreședinți au reve­nit senatorului Vlad Pufu, ­res­pectiv primarului comunei Scutelnici, Constantin Ru­sen, care au obținut 316, respectiv 257 voturi, din 360 valabil exprimate. Cei opt ­vicepreședinți ai organizației județene PNL sunt Gheor­ghe Firon, Viorel Holban, Ionuț Iuga, Vasile Dobre, Mircea Posea, Daniel Țiclea, Florin Năstase și Amalia Epuran. De asemenea, au fost desemnați 15 membri în Biroul Politic Județean, președintele Comisiei Jude­țene de Revizie și Cenzori, al Comisiei de Arbitraj Jude­țeană, precum și trezorierul filialei PNL Buzău.

,,Camaradul” Vlad Pufu: ,,Avem o singură cauză toți: jos PSD!”

Un discurs pe cât de bine primit de participanții la lucrări, pe atât de riscant din punct de vedere politic – date fiind inflexiunile amin­tind de anii ’90, dar și de o perioadă mult mai tulbure din istoria interbelică – a avut senatorul Vlad Pufu, preșe­dintele organizației municipale și numărul doi pe județ. El și-a chemat ,,camarazii” liberali la luptă contra Partidului Social Democrat, dar și împotriva Centrului, în cazul în care Bucureștiul va continua să privească PNL Buzău ca pe o ,,monedă de schimb”.

,,Dragii mei, de mâine nu vom mai fi doar simpli colegi, vom fi adevărați camarazi, pentru că pornim la luptă, tocăm la pesediști! Noi le spunem că vrem spital, și nu abatorul uman care este astăzi Spitalul Județean. Noi le spunem că noi înotăm în noroaiele lor, pe trotuarele lor dezastruoase, că ne-au năpădit bălăriile, iar ei ne spun că am depășit Parisul! Dragilor, dragi liberali, mergeți acasă și nu vă mai lăsați călcați în picioare în Consiliile Locale, chiar dacă sunteți puțini. Ieșiți cu încredere și faceți opoziție; faceți-i de râs! Scoateți-le afacerile la vedere, să-i știe tot satul, să-i știe toată comuna! Așa vor pierde! Chiar dacă suntem puțini, mobilizați-vă cu toții, ­mobiliza­ți-vă apropiații, mobilizați-vă rudele, mobilizați-vă cu toții și haideți să îi scoatem de unde s-au proptit atâția ani de zile, o generație! Mergeți acasă cu gândul că nu mai sunteți singuri; aveți angajamentul nostru, ca parlamentari liberali de Buzău, că ori de câte ori ne veți solicita, vom fi alături de voi și vom lupta împreună.

Am un mesaj și pentru Centru: această filială, ani de zile, a fost considerată a fi o monedă de schimb pentru toți liderii locali ori naționali, care au făcut din asta ulti­mul lucru. Cât vom fi noi doi, nu se va mai întâmpla, pentru că dacă se va mai întâmpla peste capetele noastre, vom lupta atât în interior, cât și în exterior, cu adversarii și cu dușmanii. De astăzi, trebuie să rețineți un singur lucru: avem o singură cauză toți: jos PSD! Împreună construim Buzăul liberal, împreună, prin voi, prin noi, prin noi înșine! Mulțumesc, vă respect!”, a spus senatorul Vlad Pufu.

Un comentariu

  1. Ca sa vezi cit de prosti sunt cei din PNL Tara se prabuseste sub conducerea lor si in loc sa vina cu initiative legislative sa salveze tara ei au in program lupta cu PSD. Care prost va mai voteaza incompetentilor , mincinosi si hoti O sa va voteze slugile si cei carora le-ati dat functii poate ajungeti ca PNT-CD ca liberali nu mai sunteti. ca de conceptie sunteti stalinisti convinsi. Ce rusine. organizatia PNL Buzau.

Articole similare