Sport

Un fost fotbalist al Gloriei vrea să cumpere Leksi Sofia! ,,Bucur mai e patron acolo?”

În ultimul sezon petrecut în Liga 1, 2008-2009, la finalul căruia a și retrogradat, Gloria a rulat o mul­țime de jucători, majoritatea străini. Printre cei care soseau atunci la Buzău se număra și un tânăr atacant englez, care nu împlinise 19 ani și care venea după un stagiu de patru ani (2003-2007) petrecut la Academia lui Manchester United. Clubul din Crâng era condus în acel moment de Constantin Bucur, iar pe banca tehnică se aflau regretatul Constantin Cîrstea și Mario Marinică. Dixon a fost trimis la echipa a doua a Gloriei, care evolua pe atunci în Liga a 4-a, dar a prins și trei meciuri în primul eșalon. După ­re­trogradare, clubul s-a reformat din temelii, aproape toți jucătorii au plecat, inclusiv Dixon, care, după experiența de la Buzău, a ajuns în ligile inferioare din Turcia, mai întâi la Kartalspor și mai apoi la formația secundă a lui Fenerbahce. În 2016, la 26 ani, a decis să renunțe la activitatea sportivă, după o ultimă experiență la echipa engleză de amatori ­Welli­n­g­ton. S-a lansat apoi în ­afa­ceri, postură în care, de curând, și-a manifestat intenția de a cumpăra clubul bulgar Levski Sofia! ,,Vreau să construiesc un nou stadion. Este un proiect de lungă durată pentru mine. Partenerii mei din Statele Unite o să mă susțină. În câteva zile se va încheia înțelegerea”, a declarat Joe Dixon în presa din Bulgaria, citat de sport.ro. Levski Sofia are 26 de de campionate în Bulgaria, dar din 2009 nu a mai reușit să câștige niciun titlu, ultimul deceniu fiind dominat de Ludogoreț.

Găsit de GSP în Turcia

Joe Dixon a fost desco­perit, cu câțiva ani în urmă, de jurnaliștii GSP prezenți în Turcia la o acțiune a echipei naționale. Englezul s-a arătat încântat de întâlnire și a dorit să știe ce se mai întâmplă cu fosta lui echipă. ,,Bucur mai e patron acolo? Dar de antre­norul Mario Marinică ce mai știi? Era un club cu multe probleme, dar mi-a plăcut experiența de acolo. Ce fete frumoase aveați acolo! (…) În acel sezon, Urziceni a terminat pe primul loc, însă pe mine m-a impresionat CFR Cluj. Aveau o echipă foarte bună și cred că încă mai au. Mai sunt la curent cu ce se întâmplă pe acolo pentru că mă uit pe internet”.

Un scurt remember

Gloria a început sezonul 2008-2009, al doilea de la revenirea în Liga 1, cu trei înfrângeri consecutive, în urma cărora antrenorul Ștefan Stoica a fost demis și înlocuit cu portughezul Alvaro Magalhaes, ulterior schimbat, la rândul său, cu Mario Marinică. După ce a avut, de-a lungul turului, trei antrenori și a obținut doar 3 puncte în 17 meciuri, echipa a fost reformată în intersezon din temelii. Antrenor a devenit Constantin Cârstea, ajutat de Ion Balaur, Daniel Iftodi și Vasile Caciureac, și 13 jucători au fost aduși de la CS Buftea. În retur, echipa a acumulat încă 14 puncte, dar s-a clasat tot pe ulti­mul loc al clasamentului și a retrogradat.

Articole similare