Economic

E timpul să îți aduci mașina la StoykAnvelope – cel mai bun service de anvelope din Bucuresti

Sezonul rece se apropie cu pași repezi, motiv pentru care sunt foarte indicate unele modificări și pregătiri, în așa fel încât anotimpul de iarnă să nu ne surprindă în mod neplăcut. Pentru a rămâne în conformitate cu standardele legale în ceea ce privește propria mașină, odată cu apropierea anotimpului rece se efectuează o schimbare a anvelopelor într-un service de anvelope. În acest fel, se asigură o bună funcționare a mașinii în condiții de siguranță, atunci când vremea de afară este schimbătoare.

Anvelopa este o componentă de bază a mașinii, fabricată din cauciuc, de formă toroidală, care se montează pe jantă. Cea mai importantă proprietate a anvelopelor este faptul că acestea permit mașinii o bună funcționare în timpul mersului, realizând un contact aderent cu pavajul. Dat fiind acest fapt, conducerea vehiculului se va face cu mare ușurință, deoarece, cu ajutorul unor anvelope de calitate înaltă se pot efectua cu precizie manevrele de accelerare sau frânare.

Tipuri universale de anvelope

Există două categorii principale de anvelope care se regăsesc într-un service de anvelope, și anume cele radiale și cele diagonale.

Anvelopele diagonale au o construcție simplă și ușor de reparat. În ceea ce privește pata de contact, aceasta este mai redusă și de formă ovală, cu o distribuție neuniformă a presiunii pe suprafața solului. Performantele acestui tip de anvelope sunt mai moderate, comparativ cu cele radiale, iar prețurile de achiziționare dintr-un service de anvelope sunt mici.

Anvelopele radiale au o construcție mai sofisticată, comparativ cu cele diagonale și au o suprafață de contact mai mare, cu o formă aproximativ rectangulară și o distribuție uniformă a presiunii la nivelul solului. În ceea ce privește performanța, aceste anvelope conferă o tracțiune superioară și o stabilitate mai bună a vehiculului. De asemenea, prin folosirea acestor tipuri de anvelope, care de altfel sunt cele mai comune, consumul de carburant va fi semnificativ mai redus.

După modul de utilizare există anvelope de vară, de iarnă sau anvelope mixte, adică anvelope care pot fi folosite în toate cele 4 anotimpuri.

Care sunt cele mai importante aspecte atunci când vine momentul să apelezi la un service de anvelope

Mai întâi de toate, anvelopele trebuie montate în așa fel încât să se potrivească perfect cu sistemele de suspensie, direcție și toate celelalte elemente de bază ale mașinii. Este foarte important să acorzi o deosebită atenție la calitatea anvelopelor pe care le alegi, astfel încât să fie asigurat confortul și o funcționare fără probleme a mașinii în timpul mersului și nu numai. Este absolut necesar ca anvelopele să funcționeze corespunzător în timpul manevrelor de frânare, accelerare sau viraj și să confere siguranța indispensabilă pasagerilor. Aceste aspecte sunt cu atât mai importante în sezonul rece, atunci când drumul este acoperit cu zăpadă sau gheață sau atunci când este umed și alunecos. Deoarece aceste condiții meteorologice reduc într-o anumită proporție aderența anvelopelor pe suprafața de contact, este esențial ca acestea să fie schimbate sau reînnoite într-un service anvelope, odată cu schimbarea sezonului cald cu cel rece și viceversa.

Cum să alegi anvelope care să se potrivească în totalitate propriei tale mașini

În primul rând, într-un service de anvelope, orientează-te după anvelopele care corespund în totalitate cu tipul vehiculului pe care îl conduci, dar și după dimensiunile jantei pe care urmează să fie montată anvelopa. În ceea ce privește aceste dimensiuni, ele pot fi găsite cu ușurință fie în cartea tehnică a mașinii, fie pe flancul anvelopei deja montată. Se exprimă, astfel, lățimea(mm), raportul de înălțime(procente) și diametrul(inch) anvelopei. Aceste dimensiuni au o importanță foarte mare, deoarece trebuie să fie alese în funcție de mașina pe care o conduceți și nu în funcție de preferințe. Astfel, pentru a rămâne în conformitate cu standardele legale și tehnice, este esențial să se respecte cu strictețe aceste dimensiuni.

Un alt aspect de care se ține cont într-un service de anvelope este indicele de sarcină. Acesta indică masa maximă a mașinii, exprimată în kilograme, pe care anvelopa o poate susține, atunci când este umflată la o presiune normală. Este foarte important să se ia în vedere acest aspect, astfel încât mașina să ruleze în condiții normale, fără a exista riscul unor incidente neplăcute.

Pe de altă parte, se ține cont la fel de mult și de clasele de aderență, condumul de carburat și zgomotul exterior al mașinii. Cea mai performantă clasă de aderență este clasa A, în timp ce clasa G reprezintă o aderență pe umed foarte scăzută, deci o distanță de frânare foarte mare. De aceea, se recomandă alegerea de la un service anvelope a claselor de aderență A,B și C atât pentru a avea o siguranță absolută în mers, cât și pentru a evita un consum exagerat de carburant. Tot pentru a realiza un consum redus de carburant, anvelopele trebuie umflate la o presiune normala, pentru a preveni riscul de explozie a acestora. În ceeaa ce privește zgomotul exterior al mașinii, se recomandă alegerea unei categorii de anvelope silențioase (spre exemplu, cele cu valori sub 70 dB).

Viziteaza service-ul de anvelope StoykAnvelope , iar mașina ta o să-ți mulțumească pentru că ai făcut cea mai bună alegere!

 

Articole similare