marți, 11 august 2020

E oficial, epidemie de gripă

Evoluţia infecţiilor respiratorii acute, a gripei şi a infecţiilor respiratorii acute severe (SARI) în sezonul 2019-2020 a dederminat autorităţile să declare epidemie de gripă.

Institutul Naţional de Sănătate Publică a declarat că în săptămâna 27 ianua­rie – 2 februarie s-a  înregistrat o creştere foarte mare (de peste 99%) a numărului de îmbolnăviri faţă de nivelul aşteptat (media aritmetică a numărului de cazuri raportate în trei săptâmani anterioare) şi activitatea gripală a evoluat cu intensitate înaltă, cu extindere naţională, raportându-se un număr apropape dublu de gripe clinice comparativ cu săptămâna precedentă şi întrucât „rata pozitivităţii pentru virus gripal la cazurile testate a fost peste 60%, se concluzioneaza ca gripa evoluează epidemic” Potrivit aceleiaşi surse, au fost raportate la nivel naţional 7.022 cazuri de gripă clinică, răspândite pe întreg teritoriul ţării, un număr aproape dublu faţă de cele raportate în săptă­mâna precedentă (3645) şi faţă de cele raportate în aceeaşi săptămână a anului precedent.

La Buzău, cu toate că au fost depistate pozitiv cu testul rapid foarte multe persoane şi în special copii, Direcţia de Sănătate Publică spune că au fost confirmate doar trei cazuri de gripă. În continuare, la Spitalul Judeţean se menţin măsurile luate încă de la debutul sezonului gripal, declară purtătorul de cuvânt Adriana Bunilă.

În ultimile zile în care judeţul a fost afectat de vremea rea, şi prezentările la Unitatea de Primiri Urgenţe au scăzut. Probail că odată cu ameliorarea condiţiilor meteo va avea loc şi o creştere în ceea ce priveşte pre­zentările la UPU.

1 COMENTARIU

  1. Mdaa suntem prostiți oficial, pe față, de toată lumea…
    Un fel de comunism extins la scara mondiala. Numai cu formatori de opinie și aplaudaci plătiți de ong uri globaliste!

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!