Politic

Duel politico-electoral de-a stânga și de-a dreapta Bulevardului Unirii

Senatorul liberal Vlad Pufu continuă linia fostului său șef pe linie de partid, ex-deputatul Gabriel Avrămescu, acceea de a demoniza proiectele municipalității, iar principalul cal de bătaie este recent finalizatul proiect de reabilitare a Bulevardului Unirii. Un proiect european pe mobilitate urbană, care a creat nemulțumirea riveranilor, în special a celor de pe tronsonul sudic, zonă în care numărul locurilor de parcare este insuficient. Luările de poziție ale liderului liberal buzoian nu au rămas neamendate, viceprimarul Ionuț Apostu replicându-i printr-un text la fel de acid. Dincolo de interesele politice și electorale ale celor doi combatanți, rămâne de remarcat acuratețea textelor acestora, semn că prima iubire, fie ea și profesională, respectiv jurnalismul,  nu se uită niciodată!

Pufu: „O mare harababură”

Conform postărilor pe Facebook ale senatorului liberal buzoian, încheierea proiectului va declanșa o adevărată apocalipsă în special în rândul deținătorilor de spații comerciale din zonă care, conform lui Pufu, vor fi nevoiți să își închidă afacerile.

„Alături de consilierii locali (…) și o echipă de la municipiu (organizația municipală a PNL, n.r.), am luat la pas o parte din Bulevardul Unirii. Am vorbit cu toți cei afectați de modul în care a fost implementat proiectul de resistematizare”.

„Pagubele sunt enorme. Când nu te gândești la cei din jur, când tratezi cu aroganță mii de locuitori ai zonei, rezultatul nu poate fi decât un eșec. Iar ceea ce trebuia să fie un proiect care să aducă modernitate, confort, utilitate și aspect se transformă într-un coșmar pentru toți. Din el rămâne, poate, doar aspectul, în rest, tragedii pentru foarte multe familii – fie ei locuitori, posesori de mașini sau antreprenori din zonă. Problemele sunt deja cunoscute, dar nu conștientizate la adevărata dimensiune a pagubelor. Pe de o parte – traficul sufocant ziua. Pe de alta – amalgamul semnelor și noilor reguli de circulație, total haotice, care continuă să îi bulverseze pe toți șoferii.

Vlad Pufu
  • Grav este că zeci de magazine și afaceri se vor închide din cauză că nu mai pot fi aprovizionate, iar sute de salariați vor rămâne pe drumuri. La fel se va întâmpla și cu centrele medicale și unitățile cu profil sanitar, unde persoanele cu dizabilități nu au acces, deși accesibilitatea la astfel de servicii pentru categoriile de persoane cu probleme este o directivă europeană obligatorie.  Lipsa parcărilor este deja arhicunoscută. Să elimini peste noapte sute de locuri de parcare fără să oferi minima alternativă… Asta nu e altceva decât un total dispreț pentru cei care, poate, te-au votat!
  • Proiectul Unirii, dincolo de fațadă, este un bluf, un eșec total, atâta vreme cât e doar <frumos> și nu ridică standardul de viață, încurcându-ne traiul zilnic. Este o lipsă de gândire, un proiect făcut doar din birou, un copy-paste după un alt oraș, probabil, și nu ține cont de realitățile Buzăului.
  • Mai grav, un aspect tăcut, neluat în seamă, este următorul: sute de familii sau proprietari de spații comerciale ori apartamente din zona Unirii au fost realmente prăduiți cu cel puțin 20% din valoarea imobilelor. De ce? Lipsa parcărilor este unul dintre cele mai importante aspecte în evaluarea unui apartament. Prețul de vânzare sau cumpărare este puternic influențat de acest lucru. Apartamentele fără posibilitate de parcare nu vor mai avea căutare pe piața imobiliară. La fel, să găsești un cumpărător va fi mai greu. Consecința? Scăderea prețurilor zonei! Iar asta nu ar fi nimic, dar ca să cumperi un apartament pe Unirii, cu bani luați prin credit bancar, va trebui să depui o garanție mai mare, iar suma acordată va fi mai mică. Tragedia finală va fi însă, nu peste mult timp, când băncile ar putea să reanalizeze garanțiile depuse deja și vor decide că oamenii trebuie să aducă și mai mulți bani, iar ratele vor crește, pentru recuperarea sumelor într-un termen cât mai scurt

Sunt doar câteva probleme, extrem de grave, pe care le-am descoperit stând de vorbă cu buzoienii din zona Unirii, afectați profund de modificările făcute fără cap, care le-au bulversat viețile. În fapt, o mare harababură”, a scris senatorul Vlad Pufu pe Facebook.

Apostu: „Salvați PĂCĂNELELE… și un Sexshop!”

Ionuț Apostu

Luările de poziție ale senatorului liberal nu au rămas fără un răspuns din partea municipalității. Și acesta a avenit din partea viceprimarului Ionuț Apostu, printr-un text postat tot pe Facebook, intitulat „Visul de aur al senatorului!”: „Pentru a ieși din anonimat (în toate sondajele notorietatea dumnealui este aproape inexistentă), poate și pentru a face pe plac noului șef peste PNL, domnul senator, intenționat nu îi pronunț numele că nu are rost să îi creez notorietate, a luat la pas Bulevardul Unirii și s-a declarat un apărător al afacerilor de pe Unirii care au de suferit de pe seama lipsei locurilor de parcare! Unii proprietari sunt îndreptățiți să se îngrijoreze, au nevoie de aprovizionare, de acord, și vom căuta soluții! Dar clienții nu au de ce să se plângă, deoarece avem 2.552 de locuri de parcare în spatele blocurilor pe Unirii Sud, libere până la 16.30, apoi devin parcări de reședință!

Dar ia priviți cu atenție structura afacerilor de pe Unirii: 37 de PĂCĂNELE, 33 de bănci, 22 de farmacii, 16 magazine de haine second hand…, 11 baruri… și un sexshop.

Iertați-mă, dar lor nu le plâng de milă! Mai sunt si magazine alimentare de cartier, clinici medicale și magazine cu bunuri diverse, toate prevăzute cu ușă de aprovizionare/acces prin spatele blocului! O singură mențiune: proiectul acesta a adus 13,5 milioane de euro la Buzău, fonduri nerambursabile, iar cârcotașii caută tot felul de motive să își facă notorietate și campanie electorală pe munca altora! Bulevardul Unirii arată a bulevard, nu a parcare!”, a scris viceprimarul Ionuț Apostu  pe Facebook.

Un comentariu

  1. Sunt total de acord cu viceprimarul ;asa trebuie sa arate un oras ; si eu am fost pietonal pe b-dul Unirii
    din bariera Ploiesti pina la avion si mi-a placut f., mult ; problema va fi alta , si anume daca va reusi administratia sa pastreze aceasta disciplina ; le urez SUCCES ,

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker