Educație

Două zile de activități comune Buzău – Raionul Cahul, în domeniul Educației

Inspectoratul Școlar Județean Buzău și Casa Corpului Didactic Buzău, în parteneriat Primăria Buzău vor organiza în perioada 13 – 14 mai 2023 o serie de activități ce au ca scop promovarea modelelor de bune practici în educație la nivel național și internațional.

Prima activitate va avea loc sâmbătă, 13 mai. Prof. dr. Daniela Palcău, inspector școlar general al ISJ Buzău transmite că este vorba despre  conferința internațională „Schimb de practici inovative în educația timpurie”, eveniment ce are ca grup țintă inspectori pentru educație timpurie și manageri ai unităților de învățământ preșcolar din județele Brăila, Buzău, Constanța, Harghita, Prahova, Tulcea, dar și directori de școli din Republica Moldova. Locul de desfășurare al evenimentului este „Școala din parc” ce se desfășoară în Parcul Tineretului Buzău, la care va participa și Grădinița cu Program Prelungit nr. 18 Buzău.

Tot în ziua de 13 mai, la Hotel Pietroasa din Buzău vor fi semnate acorduri de partenetiat educațional transfrontalier între 14 școli din județul Buzău și școli din Republica Moldova, din Raioanele Cahul, Leova și Cantemir. Delegația din Republica Moldova va fi condusă de către domnul Valeriu Baban, inspector șef Direcția Învățământ Raionul Cahul.

A doua zi, adică duminică, 14 mai, la sediul Casei Corpului Didactic Buzău va avea loc workshopul „Competențe Europene – perspective și practici de formare”, la care vor participa manageri școlari și cadre didactice din județul Buzău și din Republica Moldova.

Articole similare