Politic

Ciolacu: E timpul pentru ca minimum 30 la sută dintre locurile pe listele de candidaţi să fie alocate femeilor

Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, spune că, deşi sunt peste 9,8 milioane de femei în România acestea sunt slab reprezentate în politică şi în administraţia publică. „E timpul pentru ca minimum 30 la sută dintre locurile pe listele de candidaţi să fie alocate femeilor”, a transmis liderul social-democrat.

„În România sunt 9,803 milioane de femei. Deşi reprezintă 51,5 la sută din totalul populaţiei, femeile sunt foarte puţin reprezentate în autorităţile publice locale sau în Parlament. Un număr mai mare de femei în politică înseamnă ca în primării, consilii locale sau judeţene, în Parlamentul naţional sau în cel European să se discute mai mult despre problemele femeilor, fie ele mame sau fiice, cadre medicale sau didactice, femei de afaceri sau salariate”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Liderul social-democraţilor mai spune că „e timpul pentru ca minimum 30 la sută dintre locurile pe listele de candidaţi să fie alocate femeilor la alegerile locale, parlamentare şi europarlamentare, cât şi în consiliile de administraţie ale întreprinderilor publice (…) E timpul pentru o schimbare! E timpul pentru reprezentare echitabilă în funcţiile politice alese”, a mai transmis liderul PSD.

Ciolacu anunţa, marţi, că a semnat amendamentele care instituie obligativitatea ca la toate alegerile cel puţin 30 la sută dintre candicaţi să fie femei: „Romania are nevoie de expertiza femeilor”,  transmitea atunci liderul social-democrat.

Gorghiu: E semn bun

Este un semn bun că președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține tema egalității de șanse, afirmă vicepreședintele PNL ALina Gorghiu, președinte interimar al Senatului, după ce liderul social-democrat a afirmat că „e timpul pentru ca minimum 30 la sută dintre locurile pe liste să fie alocate femeilor la alegeri”: „E semn bun că președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține tema egalității de șanse, mai multe femei în Guvern, în Parlament, în administrație, ideea că femeile la masa deciziei vor aduce plusvaloare pe multe teme, care acum sunt abordate superficial. De ani buni afirm că România nu mai poate ignora 52 la sută din electorat, reprezentat de femei, sufletul familiilor din România”, a scris Alina Gorghiu pe Facebook.

Ea așteaptă aprobarea proiectelor legate de egalitate de gen, aflate acum la Camera Deputaților, for decizional: „Ar fi un semnal extraordinar! P.S.: Vom avea de înfruntat câțiva politicieni retrograzi, dar împreună, PNL și PSD, vom trece acest proiect esențial pentru sănătatea clasei politice, pentru sănătatea societății românești”, încheie Gorghiu.

 

Articole similare