ActualitateEducație

Două eleve de la Pedagogic, la olimpiadele naționale de Română și de Referate de Biologie

Două eleve ale Colegiului Național Pedagogic „Spiru Haret” s-au calificat la etapa națională a olimpiadelor de Română și Biologie. Este vorba despre Daria Scoruș, elevă în clasa a XII-a F, calificată la etapa națională a Olimpiadei de Limba și Literatura Română și despre Alexia Cazan, elevă în clasa a X-a E, calificată la etapa națională a Olimpiadei de Biologie. Performanța lor a fost evidențiată de directoarea Colegiului, prof. dr. Cristina Iuliana Iacob, care a transmis pe pagina de socializare un mesaj în care se precizează  că efortul depus de acestea a fost răsplătit pe măsură

„Sârguința lor a fost răsplătită pe măsură, întrucât au reușit calificarea la etapele naționale. Aceste realizări deschid pentru cele două tinere drumuri spre nenumărate opțiuni pentru studii superioare, inclusiv în străinătate”, precizează directoarea Colegiului  Național Pedagogic.

Tot de aici aflăm și câteva gânduri pe care cele două eleve au dorit să le împărtășească buzoienilor după obținerea acestor frumoase rezultate.

„Acest succes reprezintă pentru mine o nouă oportunitate de a propaga ecoul artei de neînlocuit a cuvântului. Limba română este edificiul poporului nostru și prima mea iubire. Gândul de a pleca peste hotare pentru continuarea studiilor nu a fost niciodată deviza mea, însă este o alternativă de luat în considerare. Proiectul EPAS-Școli Ambasador ale Parlamentului European m-a familiarizat cu noi perspective asupra Uniunii Europene si asupra avantajelor de necontestat din țările membre”, a scris Daria Scoruș, calificată la etapa naționala a Olimpiadei de Limba și Literatura Română.

La rândul său, Alexia Cazan, calificată la etapa națională a Sesiunii de Referate Științifice de Biologie, a transmis: „Sunt onorată să particip la faza națională a sesiunii de referate științifice de biologie. A fost o experiență incredibilă și sunt recunoscătoare pentru sprijinul și îndrumarea celor din jurul meu. Este o oportunitate unică care mă va ajuta pe viitor. Sper să reprezint cu mândrie școala și comunitatea mea în această competiție și să aduc laude prin cunoștințele și dedicarea mea. Biologia explorează diversitatea vieții, înțelege procesele vitale, are impact în sănătate și medicină, se ocupă de ecologie și conservare și ne ajută să descoperim secretele naturii”.

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker