Actualitate

Donatori surpriză pentru echipa medicală de la Spitalul de Boli Infecțioase Buzău

Cadrele medicale de la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Buzău, tinere și foarte tinere, nu dau bir cu fugiții în lupta cu virusul ucigaș. Curajul lor a fost răsplătit  zilele acestea cu încrederea și pre­țuirea unui grup de părinți, care le-a dăruit 30 de echipamente de protecție complete. Este vorba despre părinții copiilor care compun corul „Andante Star”, care au făcut zilele trecute o donație constând în echipamente pentru cadrele medicale ale Secției de Boli Infecțioase a spitalului Ju­dețean Buzău. „Ideea noastră de a face această donație a fost susținută și de faptul că Secția de Boli Infecțioase este condusă de un medic tânăr, care are acasă doi copii, și care nu a fugit din fața pericolului. Celălalt medic, doamna doctor, este de asemenea tânără și nu a renunțat, nu a fugit din fața pericolului. Tot personalul practic suntem  de vârste tinere. Niciunul nu am fugit din fața acestui pericol. Ca respect pentru acești oameni, această donație a venit din suflet”, spune Ramona Drăgan, în calitate de părinte din grupul de inițiativă al corului „Andante Star”, ea însăși în prima linie, întrucât face parte din echipa Secției de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Buzău.

În ultima lună au fost buzoieni care au demonstrat  cât de importante sunt încrederea și solidaritatea într-o comunitate, strângând bani pentru spitale și încercând să se asigure că medicii și spitalele sunt pregătite în fața crizei generate de Coronavirus. Ei sunt exemple de generozitate și ne dau încredere că fiecare din noi are puterea de a stârni generozitatea. Și acest grup de părinți ai copiilor din corul „Andante Star”, care reunește două unități școlare buzoiene de elită, Școala nr. 1 și Școala nr 11 din munici­piul Buzău, au ales să vorbească despre gestul lor tocmai pentru a da curaj și altor buzoieni aflați în diferite grupuri de a sprijini, de a fi de folos semenilor în această perioadă dificilă pe care o traversăm de mai bine de o lună de zile. „Noi suntem un grup de părinți. Este un grup format din copiii a două școli buzoiene, Școala nr. 1 și Școala nr. 11. Din două coruri s-a format acest cor în care sunt copii de clasa a V-a, a VI-a, și a VII-a. Domnul Cristinel Muscăloiu este profesor la ambele școli și coordonează acest cor. Așa am reușit să unim două școli într-un singur cor. Începând pandemia, nu am mai putut să mergem la concurs. Trebuia să mergem la concurs la Bârlad și nu am reușit să mai ajungem și ne-am izolat, iar soțul meu s-a gândit împreună cu alți părinți cum să facem să  devenim utili. Am ­pos­tat pe grupul nostru această idee și am reușit să ne mobilizăm, să strângem bănuți să cumpărăm aceste combinezoane. Au fost 30 de combinezoane, 30 perechi de cizme și 30 capelinele de protecție”, po­vestește Ramona Drăgan cum a pornit acest demers umanitar.

„Oamenii trebuie să știe că suntem oameni toții, și cadrele medicale și pacienții. Ne ajutăm unii pe alții. Noi dacă suntem sănătoși, putem ajuta pacienții, iar pacienții pot fi mulțumiți de serviciile noastre; noi părinții, am făcut donația cu respect pentru tot ceea ce face această echipă tânără care nu a renunțat la luptă. Dacă eu m-aș teme, medicii s-ar teme, sau colegele mele s-ar teme, ce s-ar alege cu pacienții? Trebuie să fim noi să avem curajul de a înfrunta situația și apoi cu acest curaj vom da încredere și pacienților și vom trece cu bine peste tot”, mai spune Ramona Drăgan, cadru medical și mămică a unei fetițe membră a corului „Andante Star”.

„Începând cu domnul doctor Nicu, care este șeful Secției Boli Infecțioase, cu toții am primit cu bucurie această donație. Pentru noi este o speranță în plus că suntem protejați și putem da mai departe ajutor celor care au nevoie. Este bine să ne gândim unii la alții. Toți pentru unul, unul pentru toți!”, sunt câteva din sentimentele pe care le încearcă în aceste zile dna Ramona Drăgan, pe care ni le împărtășește cu gândul că „poate exemplul nostru și alte grupuri se vor mobiliza. Ajutorul cât ar fi de mic este foarte important pentru cadrele medicale, asta pot să vă spun sigur”.

Cert este că exemplul părinților este urmat și de copii. Ei nu se dau bătuți în a-și urma pasiunea, chiar și acum când nu mai exersează împreună. Aflăm de la Ramona Drăgan, mămică a unei fetițe talentate din clasa a V-a la Școala nr. 1, că faptul că nu vor mai cânta pentru o vreme împreună nu i-a demobilizat pe cei mici. Ei sunt dezamăgiți că nu au mai fost la concurs, așa cum ar fi trebuit să se întâmple, dar nu se dau bătuți. Lucrează online și nu au renunțat la ideea de a studia. „Datorită domnului profesor, care-i mobilizează, ei studiază și piese noi. Și-au ales acum piese în limba engleză, studiază acasă. Trimit videoclipuri domnului profesor la rândul lui îi ajută să corecteze anumite greșeli”, povestește Ramona Drăgan.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker