Economic

Dolph Lundgren joacă într-un nou film de război

Dolph Lundgren s-a făcut remarcat prin rolurile pe care le-a avut în filme de acțiune. La fel este și cazul în Operation Seawolf, ultima producție care îl are în distribuție pe îndrăgitul actor.

Lundgren este în rolul căpitanului Hans Kessler, care conduce echipajul unui submarin în timpul unei misiuni din cel de-al Doilea Război Mondial. În ultimele zile de război, Germania încearcă un ultim asediu pentru a învinge forțele aliate, iar această poveste prezintă încercarea unui submarin de a scăpa din înconjurarea nemților.

Pe lângă Dolph Lundgren, din distribuție mai fac parte Frank Grillo, Hiram A. Murray, Andrew Stecker, Apostolos Gliarmis și Luke Steinborgn. Regia și scenariul îi aparțin lui Steven Luke.

„Povestea acestui film a început după ce partenerul meu de producție, Andre Relis, a venit și mi-a zis că Dolph Lungren ar vrea să joace în rolul unui comandant de submarin. I-am zis să mă lase puțin să mă gândesc și că o să revin cu o propunere. Am descoperit astfel Operation Seawolves, care a fost o operațiune reală ce a avut loc la finalul războiul. A existat și un răspuns din partea americanilor, numit Operation Teardrop, pentru a-i opri pe nemți. Astfel mi-am dat seama că există o poveste aici și i-am prezentat-o lui Dolph. După o zi, Dolph mi-a zis că este excelent și că ar vrea să îl interpreteze pe Hans Kessler și să se implice în proiect și în scenariu”, a afirmat regizorul Steven Luke pentru Screen Rant.

Filmul a fost lansat în luna octombrie, iar recenziile au fost mixte până în momentul de față. Din luna decembrie, producția va ajunge și pe Blu-Ray și DVD.

 Filmele de acțiune care l-au consacrat pe Dolph Lundgren

 Rocky IV (1985)

În acest film, Lundgren îl interpretează pe căpitanul Ivan Drago și a avut o prestație apreciată de critici. Rocky IV este regizat de Sylvester Stallone, cel care este și în rolul principal. Filmul a avut un buget de 28 de milioane de dolari, iar încasările au trecut de 300 de milioane de dolari. Franciza Rocky este una dintre cele mai de succes când vine vorba de filme de acțiune. Are șase filme lansate în seria Rocky și alte trei în seria Creed. Încasările au trecut de 1.6 miliarde de dolari, iar succesul l-a determinat pe Stallone să anunțe că se gândește să realizeze și un serial de televiziune. Mai mult, a fost lansat și un joc de cazino online inspirat din seria Rocky. Acesta a fost dezvoltat de compania Playtech și îl prezintă pe Stallone în pielea lui Rocky, care este unul dintre simbolurile principale ale jocului. De asemenea, printre simboluri îi mai regăsim pe Apollo Creed, Ivan Drago, Clubber Lang și Adrian.

Soldatul Universal (1992, 2009 și 2012)

Lundgren a apărut în trei filme din seria Soldatul Universal, dar cel lansat în 1992 este cel de referință. În el l-a avut coleg pe Jean-Claude Van Damme. Producția a avut un buget de 23 de milioane de dolari, iar încasările s-au ridicat la 95 de milioane de dolari. A fost apreciată în special pentru scenele de acțiune, având recenzii bune din partea criticilor.

 Bridge of Dragons (1999)

Dolph Lundgren îl interpretează pe Warchild, un mercenar nemilos care lucrează pentru generalul Ruechang. E un film cu multe scene de acțiune, din distribuția căruia mai fac parte Cary-Hiroyuki Tagawa, Bashar Rahal, Valerie Chow și Gary Hudson. A fost lansat direct că film de televiziune și a avut un buget de 3-4 milioane de dolari. De altfel, în trecut a fost difuzat inclusiv de posturi de televiziune din țara noastră și este considerat unul dintre cele mai bune filme cu Dolph Lundgren.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare