Educație

Doi buzoieni au obținut medalii de argint la Olimpiada Internațională de Fizică

În perioada 7-15 decembrie s-a desfășurat, la Moscova, Olimpiada Internațională de Fizică Distribuită. Olimpiada s-a desfășurat online în condiții speciale, permanent filmată și sub atenta supraveghere a doi observatori internaționali.

Printre elevii care au reprezentat România și au obținut medalii s-au aflat și doi buzoieni, ambii elevi ai Liceului Internațional de Informatică din București. Este vorba despre Eduard Burlacu (clasa a XI-a) și Cristian Ardeleanu (clasa a X-a), care au obținut medalia de argint.

Cristian Ardeleanu este absolvent al Școlii nr. 11, iar Eduard Burlacu a absolvit Școala nr. 15.

În 2019, Eduard Burlacu a obținut premiul II și medalia de aur la Olimpiada Națională de Fizică, iar în 2018, premiul I și medalia de aur. De asemenea, Eduard a obținut în 2019 medalia de aur la Fizică, la Olimpiada Internațională Pluridisciplinară Tuymaada din Yacuția.

La rândul său, Cristian Ardeleanu a obținut, în 2019, medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Astronomie. În 2018, când era elev în clasa a VIII-a la Școala nr. 11 din Buzău, Cristian Ardeleanu a obținut premiul I și medalia de aur la Olimpiada Națională de Fizică. De asemenea, în 2017, buzoianul a obţinut locul trei şi medalia de bronz la junior la Olimpiada Internaţională de Astronomie din China.

 

 

Articole similare