Cultură

Din Dubai pe Valea Buzăului / În premieră națională, biletul de acces la muzeele din Buzău va putea fi cumpărat online

Muzeul Județean a semnat un parteneriat cu o platformă internațională specializată în vânzarea de bilete pentru evenimente și experiențe ­tu­ristice, parteneriat ce va schimba substanțial modul în care instituția buzoiană se adresează publicului.

La inițiativa echipei BookTes, conducerea mu­zeului buzoian a răspuns pozitiv ­pro­punerii de a implementa un sistem de ticketing pentru Mu­zeul Județean, precum și pentru celelalte muzee aflate în componența sa. Platforma BookTes.com promovează România, ofe­rind deopotrivă turiștilor români și străini numeroase experiențe turistice memorabile, evenimente și obiective turistice, evenimente și pachete de evenimente culturale.

Sistemul a fost dezvoltat de o echipă cu experiență în Dubai

Parteneriatul reprezintă o nouă metodă de inte­racțiune cu publicul și s-a născut din dorința de a veni în întâm­pinarea nevoilor culturale ale vizitatorilor mu­zeului buzoian, dar și din dorința de a pune la dispoziție cele mai noi sisteme de acces. De asemenea, asocierea cu BookTes, aso­cierea dintre cultură-știință-artă-turism reprezintă o cheie către dezvoltare.

„Sistemul ce urmează a fi implementat la Muzeul Ju­dețean Buzău este unul performant, el fiind dezvoltat de o echipă cu experiență, de mulți ani, în Dubai, în domeniul ­ticke­tingului de evenimente și experiențe turistice, organizate atât de sectorul public, cât și de actorii din sectorul privat. Noul sistem va schimba substanțial modul în care ne adresăm ­pu­bli­cului nostru, reușind în acest fel să facilităm accesul la cultură persoanelor care preferă să evite cozile de la intrare sau interacțiunea crescută cu personalul angajat, ori alți vizitatori aflați la casa de bilete. Mai mult, programarea unei vizite, precum și serviciile dorite, devin mai ușor de accesat. Astfel, opțiunile privind ghidajele în limba română sau în limba engleză, participarea la ver­nisaje, participarea la ateliere și/sau târgurile organizate de către muzeu, pot fi accesate online, odată cu achiziționarea biletului de intrare. Ne dorim să încurajăm cumpărarea biletelor online care, datorită platformei de ticketing BookTes, este una simplă, rapidă și eficientă și ­mij­locește interacțiunea publicului cu produsele culturale ale Muzeului Județean Buzău. Ne dorim să accelerăm procesul de digitalizare, de aceea sistemul de ticketing pentru instituția noastră va fi implementat cât mai curând posibil, în primele luni ale anului 2021. În acest mod, Muzeul Județean Buzău va fi mult mai accesibil atât celor care sunt obișnuiți să își achi­ziționeze produsele culturale din mediul online, dar și amatorilor de pachete culturale integrate”, se arată în comunicatul Muzeului Județean.

Cum va funcționa sistemul

Plata se va face cu cardul. După confirmarea plății online, biletul se trimite automat pe adresa personală de e-mail. Achiziția biletelor se va face de pe site-ul Muzeului Județean Buzău, prin intermediul platformei BookTes, sau direct de pe site-ul BookTes.com. Validarea biletelor se va face la intrarea în muzeu, prin scanarea codului QR de pe bilet. Având în vedere că site-urile web sunt mereu accesibile, înseamnă că biletele pot fi achiziționate de oriunde și oricând se dorește. Biletele achiziționate online vor putea fi folosite în termen de 30 de zile de la data achiziționării.

Prin intermediul platformei BookTes.com vor fi comercia­lizate și biletele de acces pentru celelalte muzee aflate în componența Muzeului Județean Buzău: Casa Vergu Mănăilă, Casa memorială „Vasile Voi­culescu”, Muzeul Chihlimbarului de la Colți.

Articole similare