luni, 01 martie 2021

Doi aleși locali vor să compromită definitiv noțiunea de politică rurală

Comuna Beceni are toate șansele să devină, în legislatura 2020-2024, o ,,soră mai mare” a comunei Calvini, unde, timp de opt ani, scandalurile s-au ținut lanț și au culminat cu dizolvarea consiliilor locale alese în 2012 și 2016. Și totul din același motiv: refuzul fostului primar Nicolae Curelea-Nedelcu de a colabora cu viceprimarii aleși de către deli­berativul local.

În cazul comunei Beceni ne aflăm într-o situație similară: primarul liberal Adrian Burlacu nu se împacă cu ideea că jocul politic local i l-a adus pe postul de adjunct pe fostul primar, social-demo­cratul Laurențiu-Dumitru Constantin. Numai că aici, după nici jumătate de an de la alegerile locale, războiul se poartă nu numai pe tărâmul declarațiilor, mai mult sau mai puțin politice, ci a căpătat și aspecte violente.

Pe scurt, săptămâna trecută, după o ședință a Consiliului Local în care spiritele s-au încins din nou la maxim, primarul și vicele au pus la cale o întâlnire de taină, la restaurantul celui de-al doilea, cu scopul declarat de a îngropa securea războiului. În ce fel au îngropat-o, știe deja toată țara: primarul a ajuns la spital după ce a sunat la 112 pretinzând că a fost agresat la respectiva întâlnire.

,,Fac apel la autorități pentru siguranța mea, dar și a familiei mele”

Mai mult, de pe patul de spital, Adrian Burlacu a trimis presei un text în care susține că ar fi fost sechestrat de apropiații viceprimarului: ,,Apel la normalitate! Fac apel astăzi, de pe patul de spital, la oamenii care mă cunosc și care știu că sunt și voi rămâne un om onorabil. Sunt nevoit să mă expun în ipostaze intime, deloc plăcute pentru mine, dar mai ales, pentru familia mea, întrucât, deși am fost victima unei agresiuni provocate de fostul primar al comunei Beceni, tot eu sunt cel denigrat chiar de agresori. Au circulat, în mediul online, anumite fotografii în care am fost surprins după ce am fost lovit de mai multe ori de fostul primar Dumitru Constantin. Mă simt dator să descriu acele fotografii, întrucât anumite persoane rău-intenționate au încercat să ducă în derizoriu imaginea mea, sugerând fals că aș fi fost băut și agresiv.

     Imaginile surprinse de oamenii lui Constantin, care m-au sechestrat în restaurantul în care mă aflam, sunt de la momentul în care mi-am revenit din leșin udat fiind cu apă atunci când agresorii probabil s-au speriat pentru că am căzut inconștient și, posibil, să-și fi dat seama că exista pericolul să mă fi omorât. Am reușit să mă dezmeticesc și am încercat să plec, intenționând să sun la 112 după ajutor, pentru că aveam gura plină de sânge și mă simțeam foarte rău. Fostul primar încerca să mă convingă să rămân, trăgând de hainele mele și insistând să ne înțelegem fără să chem ambulanța. Am observat atunci că ușa restaurantului era încuiată și că nu mi se permitea să ies. Am reușit totuși să apelez 112 și abia atunci agresorii au ­des­chis ușa pentru echipajul de la ambulanță. Am ajuns la spital, unde sunt de 24 de ore pentru că medicii susțin că trebuie să rămân sub supraveghere și este nevoie de mai multe investigații. Fac apel la autorități pentru siguranța mea, dar și a familiei mele.

În același timp, cred că agresorii de acest gen îi pun în pericol pe locuitorii din Beceni la fiecare pas. Dacă eu, ca primar, am fost lovit cu bestialitate pentru că refuz să ascund fărădelegile fostului primar Constantin, atunci, un om simplu din Beceni poate să pățească același lucru oricând. Nu am să las situația aceasta să treacă pur și simplu. Voi cere autorităților să facă dreptate, voi merge în fața instanțelor competente încercând să demonstrez cât de periculos și sunt fostul primar și oamenii pe care acesta îi pune să-i agreseze pe locuitorii comunei. Nu voi renunța până când nu voi face dreptate, în ciuda încercării agresorilor de a mă intimida”, susține primarul comunei Beceni.

S-au cinstit în Primărie și la cârciumă

De cealaltă parte, viceprimarul Laurențiu-Dumitru Constantin spune că „s-a cinstit” cu primarul Burlacu, după program, mai întâi în Primărie, apoi în localul pe care îl deține, hotărât să îngroape securea războiului și să ajungă la o înțelegere. Conform unei declarații consemnate de ,,Observatorul Buzoian”, viceprimarul susține întâlnirea dintre cei doi s-ar fi consumat la localul său, la solicitarea primarului, care ar fi fost cel care ar fi propus să meargă la un separeu situat la etaj și nu la parter, acolo unde erau și alți localnici. El mai spune că, de fapt, l-ar fi salvat pe Adrian Burlacu, care ar fi avut o altercație cu un terț. Constantin Dumitru spune că i-ar fi despărțit pe cei doi și l-ar fi ajutat practic pe primarul Adrian Burlacu să iasă din clădire și să ajungă la echipajul SMURD.

2 COMENTARII

  1. Dumnezeu sa-i inteleaga! Daca citesti in alte publicatii, partizane, identifici un cu totul alt punct de vedere, care il prezinta pe primar drept agresor, betiv, un om lipsit de caracter, s a m d. Este evident ca atmosfera din randul comunitatii se duce spre radicalizare, apar tot felul de afirmatii iar distantarea celor doua grupuri este tot mai mare. Daca primarul si consilierii CL apropiati solicita efectuarea unui audit extern care sa evidentieze felul in care s-au cheltuit bugetele anterioare pentru proiectele realizate sau in curs de realizare, consilierii locali ai viceprimarului se opun cu obstinatie unei asemenea transparentizari. Pe langa acestea cred ca sunt si polite personale care si le impart cei doi. Din pacate, au de pierdut toti cetatenii comunei Beceni care si-au desemnat liderii locali la un scor foarte strans, si dupa un scrutin electoral cu ”scantei” si tot felul de acuze. Eu cred ca dl Constantin Laurentiu, viceprimarul ales, ar trebui sa accepte ca a pierdut alegerile, sa dea curs tuturor acelor masuri care sa deblocheze cursul normal al vietii comunitatii, iar daca nu are nimic de ascuns sa faca dovada ca nu se opune clarificarilor de altfel absolut normale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...
error: Content is protected !!