luni, 01 martie 2021

Argint la Istanbul! Marina Baboi, palmares impresionant în istoria participărilor la Campionatele Balcanice

Un nou concurs de excepție pentru cea mai rapidă sportivă din România! Dublă campioană națională, seniori și U23, locul 3 cu o săptămână în urmă la un puternic meeting atletic în Franța, Marina Baboi și-a continuat sezonul indoor cu prima mare competiție din program, Campionatul Balcanic de seniori de la Istanbul. După ce a trecut fără probleme de calificări, reușind să câștige prima semifinală, Marina a luat startul în finala cursei de 60 de metri, unde a avut de înfruntat o concurență teribilă.  Aici și-a întâlnit adversarele cu care se luptase pentru podium și la Cluj Napoca, în toamna ­anului trecut, în finala la 100 metri a Campionatelor Balcanice în aer liber: sârboaica Milana Tirnanic și bulgăroaica Inna  Eftimova, clasate atunci în această ordine pe podium în fața campioanei României. Și la Istanbul, lupta pentru medalii a fost tot o afacere între cele trei, într-o finală dramatică, pe care Marina a încheiat-o a doua, cu timpul de 7,40 s, devansând-o cu doar o sutime de secundă pe sârboiaca Tirnanic! Eftimova, cu 7,33 s, a devenit noua campioană balcanică indoor la 60 de metri. Cu medalia de argint de la Istanbul, Marina Baboi a ajuns la un palmares de 19 medalii balcanice, dintre care 12 de aur, 4 de argint și 3 de bronz!

Marea provocare: Europenele indoor din Polonia

Revenită de la Istanbul, Marina Baboi a intrat în linie dreaptă cu pregătirile pentru următoarea competiție, practic cea mai pu­ternică la nivel mondial din sezonul indoor: Campionatele Europene. Între 5 și 7 martie, la Torun, în Polonia, atleta pregătită de Doina Voinea va lua startul în cursa de 60 de metri. Într-un an în care s-a alergat incredibil în întreaga lume pe această distanță, Europa nu face excepție, alături de Marina nu mai puțin de 81 de atlete alergând sub baremul de calificare!

12 medalii balcanice pentru România la Istanbul

236 de sportivi, reprezentând 18 din cele 21 de țări membre ale ABAF (Asociația Balcanică de Atletism) și-au dat întâlnire, sâmbăta trecută, pe ,,Atakoy Arena” din Istanbul pentru a participa la cea de-a 26-a ediție a Campionatului Balcanic de indoor de seniori. România a fost reprezentată de o delegație formată din 36 de sportivi și 8 membri ai staff-ului tehnic, palmaresul tricolor la final numărând 12 medalii.

MEDALII DE AUR

 • Andrea Mikloș – 400 m;
 • Anamaria Nesteriuc – 60 m garduri;

MEDALII DE ARGINT

 • Gabriel Bitan – lungime;
 • Claudia Bobocea – 800 m;
 • Marina Baboi – 60 m;
 • Roxana Rotaru – 3.000 m;
 • Gabriel Cristian Voicu, Mihai Sorin Dringo, Denis Simon Toma și Vlad Dulcescu – 4×400 m;

MEDALII DE BRONZ

 • Andrea Apachițe – greutate;
 • Rareș Toader – greutate;
 • Florentina Iusco – lungime;
 • Diana Ana Maria Ion – triplusalt;
 • Claudia Bobocea – 1.500 m.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...
error: Content is protected !!