Actualitate

Direcția de Sănătate Publică Buzău: două decese și 24 cazuri noi de infectare cu Covid 19

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au fost confirmate 24 cazuri noi de infectare. Pacienții au vârste intre 11 ani și 97 de ani.
Anchetele epidemiologice sunt în desfășurare.
Tot astăzi autoritățile sanitare au confirmat și două decese. Este vorba despre un pacient în vârstă de 65 de ani din Vernești și despre  un pacient în vârstă de 86 ani din Vintilă Vodă.
Primul s-a prezentat la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie  și a fost confirmat cu cu SARS CoV2 în februarie și  internat pe secția de ATI. Pacientul prezenta și următoarele comorbidități:: ciroză hepatică decompensată, insuficiență hepatică severă, enecefalopatie hepatică, sdr hepatorenal. Cea de-a doua persoană decedată, pacientul în vârstă de 86 de ani, s-a prezentat la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie severă.  A fost testat și confirmat cu SARS CoV2 în data de 7 februarie și transferat către Secția de Pneumologie. Evoluția clinică a fost nefavorabilă, pacientul fiind ulterior transferat în ATI unde în data de 20 februarie a decedat.

Articole similare