Administrație

DOCUMENT | Aproape 27 milioane lei pentru proiecte de reabilitare energetică din Buzău

Ministerul Dezvoltării a îndeplinit toate jaloanele stabilite prin principalele componente ale Planului Național de Redresare și Reziliență (Valul Renovării și Fondul Local), odată cu semnarea a 531 de noi contracte de finanțare, după cum a anunțat ministrul Cseke Attila. Cele 531 de noi contracte finanțate prin componentele C5 – Valul Renovării și C10 – Fondul Local, au fost încheiate între autoritățile publice locale din 386 de unități administrativ-teritoriale și Ministerul Dezvoltării și au o valoare totală de 1.152.563.827,95 de lei.

Astfel, prin Valul Renovării, au fost semnate 46 de contracte, în valoare de 313.377.082,51 lei, depuse de 17 autorități locale, pentru reabilitarea și creșterea eficienței energetice a unor clădiri publice. Prin Fondul Local, au fost semnate 485 de contracte, în valoare de 839.186.745,44 lei, pe care autoritățile locale din 369 de unități administrativ-teritoriale le-au depus atât pentru reabilitarea clădirilor publice, cât și pentru asigurarea infrastructurii pentru transportul verde.

Pentru județul Buzău, proiectele ce vizează reabilitarea în vederea creșterii eficienței energetice ating suma de 26.834.141,65 lei. Printre cele mai mari sume vor merge către Primăria Pătârlagele, puțin peste opt milioane lei, bani alocați reabilitării energetice a clădirii Liceului Teoretic „Radu Vlădescu” din oraș. Aproape șase milioane lei va primi și Primăria Siriu, pentru reabilitarea Școlii Gimnaziale Lunca Jariștei, două milioane lei vor merge către Primăria Vernești, pentru reabilitarea clădirii căminului cultural, iar aproape 1,9 milioane lei vor ajunge la Primăria Puiești, pentru investiții în eficientizarea energetică a școlii din comună.

Pe lista Ministerului Dezvoltării mai figurează și alte primării din județ, care vor primi sume destul de mari tot pentru investiții în creșterea performanței energetice a grădinițelor, școlilor sau a dispensarelor din comune.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker