Politic

Cum îi aruncă Justiția pe Mocanu și pe Bădulescu în ograda AUR

Justiția a tranșat conflictul dintre liderii Partidului Mișcarea Populară Eugen Tomac și Cristian Diaconescu în favoarea celui din urmă, scrie „Newsweek România”. Curtea de Apel București a decis că Diaconescu este președintele de drept al partidului, și nu Tomac, care a ajuns în fruntea acestei formațiuni politice în urma unui congres considerat ilegal de magistrați.

Pe 23 martie 2022, Eugen Tomac a organizat un congres în urma căruia Cristian Diaconescu a fost exclus din partid și, automat, debarcat și de la șefia PMP. Cristian Diaconescu a contestat în instanță decizia de înlăturare de la conducerea PMP și, miercuri, Curtea de Apel București a dat câștig de cauză fostului ministru al Justiției. Astfel, congresul organizat de Tomac este ilegal, iar toate deciziile luate de acest for sunt lovite de nulitate, mai scrie sursa citată.

Decizia justiției va trimite, cu siguranță, o puternică undă de șoc în politica buzoiană. Fostul deputat Adrian Mocanu, care a fost ales președinte executiv al Partidului Mișcarea Populară la congresul declarat ilegal de Curtea de Apel București, dar și fostul senator Dorin Bădulescu, ales secretar general adjunct al PMP cu aceeași ocazie, se văd fără funcțiile în cauză; mai mult, este de așteptat ca Diaconescu să purceadă la o epurare serioasă a apropiaților lui Tomac, iar cei doi să fie excluși din partid.

În aceste condiții, pare iminentă anunțarea unei decizii, de altfel deloc surprinzătoare, a celor doi privind o nouă migrație politică. Pentru început, la Alianța pentru Unirea Românilor – unde au avut grijă să își instaleze o bună parte dintre apropiați -, însă nu este exclus să reînceapă tatonările pentru preluarea organizației județene a Partidului Național Liberal, o organizație tratată în ultimii doi ani cu mare indiferență de conducerea națională a PNL, atât sub Ludovic Orban și Florin Cîțu, cât și sub actualul lider, premierul Nicolae Ciucă.

Articole similare