vineri, 03 iulie 2020

Doar un sfert dintre elevii buzoieni de clasa a XII-a s-au întors în şcoli pentru a se pregăti pentru bacalaureat

Pentru prima dată după o pauză de aproape trei luni, şcolile din Buzău şi-au redeschis marţi, 2 iunie, porţile. Potrivit prevederilor Ministerului Educaţiei, elevii din anii terminali se pot întoarce la şcoală, până pe 12 iunie urmând să facă pregătire pentru examenele naţionale – Evaluarea Naţională şi Bacalaureat. În perioada 2 – 12 iunie se realizează numai activităţi de pregătire şi consiliere pentru exa­menele naţionale.

Chiar dacă toate instituţiile de învăţământ au fost obligate să respecte condiţii de siguranţă (o ­anu­mită distanţă între bănci, verificarea tempe­raturii elevilor la intrarea în şcoală, dezinfectanţi etc), prezenţa elevilor în bănci a fost una opţională. Mai exact, a trebuit ca părinţii să îşi dea acordul pentru ca elevii să ia parte la perioada de pregătire.

Niciun elev la Şcoala nr. 1

Se pare însă că spaima de a contacta noul ­coro­navirus i-a făcut pe cei mai mulţi părinţi din Buzău să nu îşi lase copiii să se întoarcă la şcoală.

„Doar 25% dintre elevii de clasa a XII-a şi 50% dintre cei de clasa a VIII-a au participat la cursurile de pregătire astăzi, 2 iunie. Toate activităţile s-au desfăşurat normal. Nu au fost incidente. Am avut chiar o şcoală din municipiu la care nu s-a prezentat niciun elev. Este vorba despre Şcoala nr. 1, unde iniţial părinţii îşi dăduseră acordul pentru ca elevii să se prezinte la pregătire, dar pe ultima sută de metri s-au răzgândit. Vorbim despre factori de decizie subiectivi… fiecare părinte decide cum crede că este mai bine pentru copilul lui. Nu putem judeca. Eu cred că în zilele următoare vor veni mai mulţi elevi la şcoală”, a declarat Ionel Meiroşu, inspectorul general al Inspec­toratului Şcolar Buzău.

1 COMENTARIU

  1. Nu mai putem noi de pregătire. Aranjează Directorul ca la supraveghere să vină cine trebuie, ne mai ajută supraveghetorii și promovăm Bacul. Asta este România! ne descurcăm! doar nu o să dea prost în statistici liceul și profesorii incompetenți!

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!